Fødevareministeriets grønne erhvervsstøtteordning GUDP giver 27 projekter et stort løft til blandt andet at skabe bæredygtighed, effektivitet og bedre vækst i fødevareerhvervet.
27 projekter får nu i alt 135 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og DemonstrationsProgram. Projekterne skal skabe mere bæredygtighed, øge eksporten og skabe arbejdspladser i fødevareerhvervet.
Royal Greenland Seafood
For eksempel går et af de 27 projekter ud på at udvikle sundere fiskekonserves med 50 procent lavere saltindhold. Samtidig skal projektet udvikle nye matematiske modeller til blandt andet at forudsige, hvordan forskellige bakterier vokser, hvis man justerer ved pH-værdien, temperaturen eller saltniveauet.
Royal Greenland og DTU står bag projektet
De nye modeller kan få stor betydning for dansk konkurrenceevne inden for fiskekonserves, vurderer Royal Greenland Seafood og DTU Fødevareinstituttet, der sammen står bag projektet.
“Nye højkvalitetsprodukter, der er lidt mere naturtro og ferske – og som gavner både sundhed og smag – vil have en højere værdi og kunne sælges til en højere pris. På den måde kan projektet være med til at fremtidssikre en høj eksportandel med mange arbejdspladser til Danmark,” siger Niels Bøknæs, erhvervsforsker hos Royal Greenland Seafood.