800 tons sild i ét slæb

800 tons sild i ét slæb

Det var et imponerende slæb, som én af Norges største pelagiske trawlere havde i forrige uge. Efter oplysninger fra danske fiskere i Nordsøen, som meldte om gode og store fangster af sild i området øst for Skotland, havde den norske trawler sat kursen hertil.

Til NRK Hordaland, fortæller skipperen på Libas, Per William Lie, at man var ankommet til området 16 sømil øst for Skotland, i det tidligere morgengry og at man hurtigt fik spottet en pæn stime med sonaren. Sildene plejer på denne tid at døgnet at samles i meget store og tætte koncentrationer, hvilket også var tilfældet her.

Det er ikke første gang skipperen fra Libas, har fået så store fangster, som dette slæb på 800 tons, men han fortæller videre, at det hører til sjældenhederne det sker under fiskeriet i sommertiden. Det er mere normalt at en sådan fangst på denne årstid, fordeler sig over 10 slæb og rigtigt mange ture. Derfor er det også en ret så fornøjet skipper, der på denne tur havde taget konen med og på selv samme dag kunne fejre 15 års bryllupsdag. Og som han smilende siger til Avisen, én godt fangst for femten år siden og nu også en god fangst her, det kan ikke blive meget bedre.

Fangst til fire millioner kroner

Til historien hører, at Nordsøsilden blev solgt til Skagen for omkring 4 millioner kroner. Noget som den norske kaptajn er ganske godt tilfreds med. Ligesom han også er godt tilfredse med sæsonen som helhed, men som han påpeger, kunne man godt have hævet kvoternes størrelse på de fleste fiskearter i år, for der er rigtig mange fisk. Mandskabet havde regnet med at skulle fiske sildekvoten, de næste fjorten dage, men da de i stedet havde taget det hele på under tre timer, har de fået en uges ekstra fri, inden der rigges om til makrelfiskeriet til september.

Prisen på sild har rettet sig meget i forhold til sidste år, hvor de norske priser lå beskedent på 3,03 kroner pr. kilo til de nuværende, hvor afregningsprisen ligger og svinger omkring 4,86 pr. kilo til 5,00 kroner kiloet, som Nordsøsilden blev afregnet til.

De kan læse den norske artikel her