47 års EU medlemsskab for briterne slutter fredag den 31. januar 2020

47 års EU medlemsskab for briterne slutter fredag den 31. januar 2020

Johnsons Konservative valgsejr i december måned, sikrede ham et solidt flertal i Underhuset, og med disse mandater gjorde de konservative kort proces med ændringsforslag fra det britiske Overhus. Ændringsforslag der blandt andet handlede om EU-borgernes og om flygtningebørns rettigheder, blev fejet helt af bordet og Brexit er nu kommet i hus, så briterne kan træder ud af det Europæiske fællesskab fredag den 31. januar 2020.

De sidste brikker er således faldet på plads i det britiske parlament, House of Commons, og loven om udtræden af EU er vedtaget onsdag, efter Overhuset, House of Lords modstræbende havde givet sig.

Premierminister Boris Johnsson var kort efter ude med en kommentar til afstemningen, »Det britiske folk har ventet i over tre år på at få klaret Brexit. Med vedtagelsen af udtrædelses-loven, så er det muligt for os at få det klaret på en ordentlig vis på fredag den 31. januar,« siger en talsmand for Johnson, og forklarer at den eneste lille forhindring der er tilbage, er
Den eneste lille forhindring, der er tilbage, er Dronning Elizabeth II af Storbritannien. Men det burde være en ren formalitet og flere omkring premierministeren regner da også med at Dronninen allerede torsdag i denne uge vil underskrive Brexit-loven.

Udover Dronningen, skal Europa-Parlamentet også lige sige god for loven, inden briterne for alvor kan tage afsked, efter mere end 47 års medlemsskab af det Europæiske Fællesskab.

»Get Brexit done«, er lykkedes til fulde for den britiske premierminister, der allerede i sommers kom med dette løfte og som med nogle enkelte udskydelser undervejs, nu altså ser ud til at lykkedes for Johnson. Premierministeren sagde efterfølgende til BBC, »Parlamentet har vedtaget lovforslaget om tilbagetrækningne, hvilket betyder at vi forlader EU den 31. januar og vi går u fremad som et Forenede Kongerige / Storbritannien. Det har til tider føltes som om vi aldrig ville krydse Brexit-mållinjen, men nu har vi gjort det og vi fortsætter uden bitterhed og fortrydelse over de sidste 3 års bryderier og fokuserer nu istedet på en langt mere lys og spændende fremtid, der ligger foran os.«