Wärtsilä Danmark i stærk fremgang

De seneste års omstruktureringer i Wärtsilä Danmark giver nu resultater, driften er tilbage i plus og ledelsen har gode forventninger til fremtiden.

Wärtsilä Danmark, der er en del af den globale finske Wärtsilä-koncern med knap 19.000 medarbejdere, kom ud af 2013 med en omsætning på 250 millioner kroner og et EBIT resultat på 2,4 millioner kroner. Det er en forbedring af EBIT med godt 45 millioner kroner i forhold til 2012. Resultatet for 2013 er klart det bedste i en årrække og er en positiv følge af flere års tunge investeringer i omstrukturering, tilpasning af produktportefølje og flytning af nyt hovedsæde til Aalborg:

“Resultatet for 2013 er tilfredsstillende på kort sigt og giver grund til forsigtig optimisme. Vi har været meget igennem, men har hele tiden haft en klar strategi om tålmodigt at investere i lønsomhed på sigt. Det er nu lykkes, og vi har således positive forventninger til de kommende år, baseret på at de forretningsområder vi i forbindelse med restruktureringen valgte at satse på er i vækst,” forklarer direktør i Wärtsilä Danmark Claus Vogel og siger supplerende: “Det er desuden værd at bemærke, at 2013-resultatet er belastet af restruktureringsomkostninger for 4,8 millioner kroner, som relaterer til salget af det tidligere domicil og selvsagt er omkostninger, som vi ikke har fremadrettet. Ligeledes er også gælden kraftigt reduceret i 2013.”

Wärtsilä Danmarks hovedaktiviteter er salg og service af motorer og propelsystemer samt produkter og services til kraftværker og skibe. Hovedkontoret blev med virkning fra 1. november 2013 flyttet til Aalborg, Nørresundby, og det har givet tryghed og ro internt og er blevet et godt fundament for vækst i de kommende år:

“Vi står stærkt i dag med nye faciliteter i Aalborg, hvorfra vi kan servicere alle typer af kunder inden for vores segment. Samtidig har vi bevaret salgskontoret i København med let adgang til nogle af landets og verdens største maritime kunder, herunder de store danske rederier,” forsætter Claus Vogel.

Sideløbende med genopretningen har Claus Vogel og de 80 medarbejdere i Danmark løbende fokus på en øget internationalisering inden for Wärtsilä-koncernen. Produkter og services bliver mere og mere komplicerede, og grundtanken hos Wärtsilä er at sammensætte det bedste team fra de omkring 200 Wärtsilä-lokationer til en given opgave. Det giver et helt unikt beredskab baseret på viden og kompetencer fra knap 19.000 medarbejdere:

“Både marine- og energiindustrien er mere globale end nogensinde, og vi skal være der, hvor kunderne er med de bedste og mest kompetente medarbejdere. I Danmark har vi en række specialer som efterspørges internationalt blandt andet inden for fremdrivning af skibe. Herunder tilbyder vi service, miljø- og driftsoptimering af propeller samt service på gasmotorer, og det giver os tilgang af opgaver fra hele verden,” pointerer Claus Vogel.

“Alt i alt ser vi positivt på både 2014 og årene derefter. Vi har en god position i markedet – både i Danmark og internationalt, og vi kan se, at vi har de produkter og services, som kunder efterspørger. De fortsættende forretningsområder er i vækst, og vi oplever god efterspørgsel på vores meget brede produktprogram. Derfor forventer vi en stigning på både top- og bundlinje, når vi om ca. et år kigger tilbage på 2014,” slutter han.

Wärtsilä er globalt førende inden for komplette livscyklus power løsninger til marine- og energimarkederne. Ved at lægge vægt på teknologisk innovation og driftseffektivitet maksimerer Wärtsilä kundernes miljømæssige og økonomiske resultater. I 2013 havde Wärtsilä-koncernen en omsætning på godt 35 milliarder kroner og 18.700 medarbejdere, heraf 200 i Danmark, i selskaberne Wärtsilä Danmark A/S og Wärtsilä Svanehøj A/S. Virksomheden servicerer sine kunder direkte fra 200 lokationer i knap 70 lande over hele verden. Wärtsilä er noteret på NASDAQ OMX Helsinki, Finland. Læs mere på www.wartsila.com.