Vestkysthavnene melder kun om mindre skader efter Urd

Vestkysthavnene melder kun om mindre skader efter Urd

Den kraftige storm Urd, der i aftes ramte den jyske vestkyst med vindstød langt over orkanstyrke og forhøjet vandstand, har trods alt kun forvoldt mindre materiel skade og der foreligger ingen meldinger om personskade.

Fra flere havne langs vestkysten, kunne man allerede inden midnat ånde lettet op, da vandet begyndte at falde og vinden samtidig løjede noget af. Så tirsdagens vejr bliver af en lidt mere rolig og en lidt blidere karakter. Tørt med nogen sol med begyndende skyer og regn i de sydvestlige egne i løbet af eftermiddagen. Vinden vil være en hård kuling fra nordvest med kraftige vindstød.

Stormen blev ikke så voldsom som forventet

Så selvom nogle vestkysthavne nåede vindstød af orkanstyrke, som 38 m/s ved Thorsminde og ved Rømø samt 35 m/s ved Hanstholm og Hirtshals, så vil de fleste danskere vågner op til en forholdsvis rolig tirsdag, hvor man selvfølgelig skal være opmærksomme på væltede træer og løse tagsten på vejene. Ellers er det mest den forhøjede vandstand i de indre danske farvande der lige nu volder de største problemer. Falck melder da også om væsentlige færre skader end ved de tidligere storme, hvilket tillægges det faktum, at der ikke er faldet nær så meget regn.

FiskerForum.dk