Vestjysk skipper slæber sig til eksotisk fangst

Vestjysk skipper slæber sig til eksotisk fangst

Lidt Nord ude i Skagerrak og efter fem døgns fiskeri, kunne skipper Johan Løvendahl på den vestjyske konsumtrawler RI 468 »Juli-Ane«, hive en givtig sidegevinst i fiskeriet efter rødspætter, om bord på trawleren.

3.145 kg blæksprutter blev det til, hvoraf der alene i ét slæb blev taget 728 kg, fortæller en tilfreds skipper til FiskerForum. »Vi har fisket i Skagerrak i små fem døgn på 38 til 42 favne vand, da vi havde held med at rende ind i en mindre stime af den 10-armede blæksprutte Todarodes

Fangsten af blæksprutter forekommer af og til, hvor man især her hen under efteråret, ser store stimer af Todarodes, trække ind i den nordlige del af Nordsøen og Skagerrak. Det er nogle meget velsmagende blæksprutter, og de har et stort fiskeri af dem i norske farvande, men fiskerne i Danmark fanger dem også ind imellem og denne gang var det båden fra Hvide Sande.

Pæn afregning

»Juli-Ane« har landet den første fangst af blæksprutter til Auktionen i Hanstholm. Her indbragte de 47,50 kroner pr. kilo i snit og anden tur udløste 44,25 kroner kiloet. Hvilket ikke var så ringe endda..

Disse sprællevende sprutter, som skifter farve og forsvinder i små blækskyer samtidig med de kommunikerer med hinanden via lydbølger, er efter forskernes mening intelligente, med et veludviklet syn og et avanceret hjertekar-system. De findes i op til ti forskellige arter i de danske farvande. De kan overordnede inddeles i to hovedgrupper: de ti-armede og de otte-armede.  Den mest almindelige er *Todarodes* og *Loligo* der begge er ti-armede sprutter og blandt de otte-armede sprutter, er den mest almindelige Eledoneblæksprutten - *Eledone cirrhosa*. 

Du kan se fangsten på videoen her