Vestgrønlandsk rejefiskeri sikret MSC-mærkning yderligere fem år

Vestgrønlandsk rejefiskeri sikret MSC-mærkning yderligere fem år

Det er MSC (Marine Stewardship Councils) der for det vestgrønlandske rejefiskeri har godkendt yderligere fem år med et bæredygtigt og velforvaltede rejefiskeri, ud for den grønlandske Vestkyst.

Et yderst vigtigt certifikat, der cementerer eksportmulighederne og handlen med især det vigtige asiatiske marked frem til 2023, forklarer SFG´s formand (Sustainable Fiskheries Greenland-organisationen) Lisbeth Due Schönemann-Paul overfor Sermitsiaq.ag.

Det er de opmuntrende nyheder der efter, at man på MSC-certifikatets hovedkontor i London, den 31.juli meddelte, at man efter en omfattende gennemgang af fiskeriet efter rejer i Vestgrønland, har udstedt et nyt MSC-certifikat.

En MSC Re-certificering er nærmest som at starte forfra på ny, med en omfattende helt ny vurdering af fiskeriets forvaltning og bæredygtighed. Det var derfor glædeligt, også for SFG, at man i tirsdags i London, efter alle vurderinger og høringsprocedurer var positivt overstået, kunne høre det forløsene ord »godkendt« blive offentliggjort, således en nye periode på yderligere fem år kunne gælde.

Fiskeriet i Barentshavet efter torsk, kuller og sej samt det vestgrønlandske fiskeri efter stenbider og det vestgrønlandske fiskeri til havs efter hellefisk, har opnået MSC-certificering.

Til Sermitsiaq.ag understreger SFG-formanden, at markedernes krav til bæredygtighed er markant stigende og hun fortæller videre, at de rigtigt store markeder i Asien, nu også i stigende grad er begyndt at kræve MSC-stemplet. Så det er helt afgørende efter Lisbeth Schönemann-Paul´s vurdering, at arbejdet med MSC-certificering fortsætter, hvis man vel og mærket fortsat ønsker afsætning til gode priser.

FiskerForum.dk skrev dengang tilbage i 2013 om det Vestgrønlandske fiskeri efter koldtvandsrejer, der som det første grønlandske fiskeri fik MSC Certifikatet.

Kilde: MCS og Knr.gl FiskerForum.dk