Trods udsigten til en forrygende tobis-sæson 2020, fyres der nu medarbejdere

Trods udsigten til en forrygende tobis-sæson 2020, fyres der nu medarbejdere

December måneds skrabetogt sidste år, fik skruet både fiskernes med også fiskemelsfabrikkernes forventninger skyhøjt op, med meldinger om, at man ikke tidligere historisk, havde set så gode resultater for tobis, specielt omkring Horns Rev og Syd herfor, hvilket indikerede en kommende sæson noget over middel. Men sådan gik det ikke, selvom kvoten løftede sig noget i forhold til årene tidligere.

Fiskemels- og Oliefabrikken FF Skagen afskediger
FF Skagen, der producerer fiskemel og fiskeolie, har i fredags afskediget og fritstillet 21 medarbejdere i selskabets fiskemelsafdeling fordelt på selskabets fabrik, kontor og laboratorie, skriver Skagens Avis.

FF Skagens bestyrelsesformand Jens Borup uddyber virksomhedens beslutning om at fyre en del af medarbejderne.

Jens Borup siger til beslutningen, »den øgede konkurrence og de mindre og mindre kvoter på industrifisk, har været en medvirkende årsag til, at vi har måttet »trimme« afdelingen. I både 2018 og 2019 havde vi økonomiske utilfredsstillende år, og her i 2020 ser det ud til at vi kun får 450.000 tons råvarer ind, mod 600.000 tons for to år siden«.

Selskabet har endnu ikke præsenteret regnskab for 2019, hvor man i 2018 kom ud med et overskud på 6,9 mio. kr. mod 68,5 mio. kr. året forinden.