Tossede regneregler og en kugleramme der ikke virker

Tossede regneregler og en kugleramme der ikke virker

Sådan er reaktionen fra Bornholm & Christiansøs Fiskeriforenings formand Thomas Thomsen, da EU-Kommissionens forslag til kvoten for blandt andet torsk i Østlige Østersø, blev kendt.

Trods stigende torskebestand i Østlige Østersø, foreslår EU-Kommissionen en kraftig reduktion i torskekvoten, på ikke mindre end 38 procent for 2017. Hvilket har fået den ellers besindige fiskeriformand på Bornholm til at ryste opgivende på hovedet, og i en kommentar til FiskeriTidende.dk sige lige ud:, »Jeg må sige, at det ryster mig, når man helt alvorligt fremsætter et forslag om at skære fiskekvoten for en bestand, der er i fremgang. Det giver bare ingen mening,« siger Thomas Thomsen.

Sorte skyer over Østlige og Vestlige Østersø

Nu er det ikke kun torskefiskeriet i den vestlige Østersø, der står til en kæmpe »lussing« i 2017, det samme gælder for Østlige Østersø, hvor fiskeriet rundt Bornholm nu reduceres med over en tredjedel, ifølge forslag fra EU-Kommissionen.

»Det er jura, tossede regneregler og rent bogholderi, der intet har med biologi at gøre,« udtaler Thomas Thomsen

»Biologerne erkender jo selv, at torskebestanden har været stigende de seneste to år og der er da ingen som fiskerne, der vil bevare bestanden. Vi skal jo leve af den. Så reduktionen har intet med biologi at gøre,« slutter en dybt frustreret Thomas Thomsen.