Tidligere norsk fiskeriminister melder sig ind i partiet Liberalisterne

Tidligere norsk fiskeriminister melder sig ind i partiet Liberalisterne

Det er Per Sandberg, der som tidligere fremskridtsmand og fiskeriminister i den blå mindretalsregering (Højre og Fremskridtspartiet) i Norge, nu har meldt sig ind i et nyt norsk parti, Liberalisterne, som vil have en åben og fri markedsplads for omsætning af fiskekvoter og de vil de-regulerere branchen og afskaffe toldsystemet.

Henover weekenden har den tidligere fiskeriminister Per Sandberg meldt sig ud af Fremskridtspartiet og ind i partiet Liberalisterne, som pt. ingen folkevalgte har, hverken på det kommunale eller regionale plan og heller ikke i det norske Storting.

Det norske parti Liberalisterne er det eneste norske parti der holder de liberale værdier i hævd og partiet går da også efter at reducere den offentlige sektor samt reducere skattetrykket betydeligt.

Partiet ønsker en optimal forvaltning af natur-resourserne herunder fiskeriet.
Norge er rigt på naturressourser og det nye liberale parti ønsker en optimal forvaltning af disse. De mener den bedste måde hvorpå man sikre dette, er ved at indføre privat ejendomsret til naturresourcerne, herunder fiskeriet. Dette giver økonomiske incitamenter til bæredygtig forvaltning, da ejere har en særlig interesse i at sikre ressourcernes kommercielle værdi i et langsigtet perspektiv. Implementeringen af ​​disse private ejendomsrettigheder skal tilpasses den enkelte naturressource.

De skriver også, at de ønsker at afskaffe sikkerhedskrav til fiskerbåde, så det bliver spændende at følge, om dette nye parti ændre den norske fiskeripolitik på den lange bane.

Du kan læse hele artiklen i Intrafish.no her

Skriv et svar