Færøerne: Der er gang i skibshandlen

Færøerne: Der er gang i skibshandlen

Det 33 år gamle færøske langline-fartøj »Kambur« fra 1987, på 36,6 meter, er nu solgt til et rederi på Vestmanna, og man har derfor sat en kædereaktion af handler igang. Først fra Norge til Stendur og derefter til Vestmanna på Færøerne.

Fryse-lineskibet er solgt til reder Háldan Haldansen i Vestmanna, som i forvejen ejer lineskibet Vesturhavið. Det bliver nu skiftet ud med det 24 år yngre skib, som tilbage i 1963 blev bygget på det færøske værft Skála. Besætningen får derfor et nyere skib, men ikke et større, omend besætningen får bedre komfort og større sikkerhed ombord i det nyerhvervede skib.

Med det nyindkøbte fryse-lineskib har rederiet fra Vestmanna nu mulighed for at tage på nogle længere ture, herunder fiskeri på Flemmish Cap og Øst Grønland samt længere turer ud omkring Island. Købsprisen er ikke oplyst, men det forventes at skibet overdrages midt i oktober måned i år og det vil overtage det gamle skibs navn Vesturhavið.

Selskabet bag Kambur i Strendur har istedet købt det norske 45,6 meter lange linefartøj Østerfjord fra Bergen i Norge, bygget tilbage i 1998. Det bliver overdraget sidst i oktober måned og her vælger man også, som traditionen byder, at navngive det nyindkøbte fartøj efter det gamle, Kambur. Besætningen her får et knapt 10 meter større og næsten 2 meter bredere skib, der samtidig er 11 år yngre.

Selskabet bag **Kambur** i Strendur har istedet købt det norske 45,6 meter lange linefartøj Østerfjord fra Bergen i Norge

Skriv et svar