Tidligere advokat budgetterer med 170 mio til landbaseret ørredprojekt

Tidligere advokat budgetterer med 170 mio til landbaseret ørredprojekt

Det er Skagen Aquaculture der med tidligere advokat Esben Høje Jensen i chefstolen, allerede fra 2020 vil levere bæredygtige fisk som regnbueørred, dyrket i et lukket landbaserede recirkulerende akvakultur system.

Det skriver virksomheden på sin hjemmeside. Det kommende produktionsanlæg baseres på en innovativ avanceret teknologi, der vil gøre det muligt at dyrke sunde fisk uden brug af antibiotika og anden medicin, og på samme tid respekterer det omgivende økosystem med et yderst begrænset aftryk på miljøet.

Investeringen i det landbaseret ørredanlæg, skal ses i sammenhæng med at markedet for bæredygtig fisk er i betydelig vækst i både Europa, Nordamerika og i Asien.

Bcc research har opgjort stigningen for det globale akvakultur marked til 163,3 mia. dollars i 2016, med en gennensnitlig vækst pr. år på 4,4%, med en forventning om yderligere vækst i årene frem til 2022, hvor værdien vil nå 226,2 mia. dollars. (Kilde: Bcc Research´s rapport her)

Ambitionen for Skagen Aquacultureet er da også at positionere og brande sig, som én af markedslederne i dette segment internationalt. Overfor Børsen udtaler Esben Bøje Jensen, »Vi har en finansieringsplan på plads for det samlede projekt og forhandler i øjeblikket med en kapitalfond om konditionerne. Vi har allerede fået tilført delfinansiering til udvikling af projektet via nogle visionære, lokale investorer, som har støttet helhjertet op om projektet.«

Esben Bøje Jensen regner med at produktionsanlægget er klart til næste år og af man allerede i 2020 producerer 1500 tons regnbueørred om året. Overfor Børsen fortæller den nordjyske ørredeproducent, at der allerede ligger tilladelse til yderligere 2 ørredanlæg, som tilsammen vil kunne producerer yderligere 3000 tons regnbueørred om året.

Kilde: Børsen og bccResearch FiskerForum.dk