Tidlige fangster af kulsøer varsler et godt fiskeri
Fisker Allan Nielsen med garnbåden A 321 »Henriette Due« havde sidste år et rigtigt fornuftigt forårsfiskeri så glæder den nordjyske fisker sig over den tidlige start på fiskeriet efter kulsoer iår.

Tidlige fangster af kulsøer varsler et godt fiskeri

For selvom Fisker Allan Nielsen med garnbåden A 321 »Henriette Due« sidste år havde et rigtigt fornuftigt forårsfiskeri og måske knapt så godt et fiskeri i efteråret, så glæder han sig alligevel over kulso-fiskeriet, der allerede startede fjerde juledag.

A 321 »henriette Due«

Sidste år satte Allan med sin makker Jens Christensen, der selv har garnbåden S 515 »Cartrine«, kulsogarnene ud omkring den 13. januar, hvor de dagene efter fangede 6 kulsøer (rogn), hvilket var den første spæde start. I starten af i år landede de allerede 2. januar 54 kulsøer og 7 kasser stenbider, ca. 14 dage tidligere end sidste år og til rigtig fornuftige priser. Priser der er gået fra 311,- kr. pr. kilo til 460 kr. kiloet og med stenbider priser der svinger lidt mellem 6,00 og op til 10,50 krone pr. kilo.

Den Nordjyske fisker fortæller til FiskerForum.dk, at fiskeriet fra Hals og nedover Dokkedal til Øster Hurup ligger med ca. 10 fartøjer i kulso-fiskeriet og ved Mou og op til Voerså ca. 8 fartøjer. Samlet står der nok mellem 2500 til 3000 garn ude efter kulsøer og stenbider i dette område alene. Garn der står med ca. 100 til 120 meters mellemrum, vinkelret på stranden og med 8 garn ud. Selv har Allan Nielsen 400 garn ialt stående overvejende ved Dokkedal.

kulso rogn og stenbider

Sælerne kommer nogen gange først
Men fiskerne Allan og Jens er ikke de eneste der røgter garnene, ud for den jyske østkyst. Sælerne er også her blevet en større og større plage. I år har man mistet ca. 10 kulsøer med rogn allerede, der netop var blevet bidt i maven lige inden de blev hevet ombord. De lå stadig og sprællede på dækket og sælerne får derfor ikke de kærligste ord med på vejen, når det sker, istedet ønsker fiskerne sælerne et sted hen hvorfra de aldrig vender tilbage.

Kameraovervågning – aldrig
Samme tur står vores Fiskeriminister Mogens Jensen også til, efter forslag om indførelsen af kameraovervågning i Kattegat. I et absolut nuanceret sprog omtales denne ordning overfor FiskserForum, med ord som ikke kan misforstås, at kameraovervågningen ikke er ønsket og ordningen der både krænker og undergraver privatsfæren ombord, ønskes hen hvorfra den heller aldrig vender tilbage.

kulso garn A 321 »Henriette Due«

Fiskeskipper Allan Nielsen møder også op til medlemsmødet DFPO i Aalborg Kongres og Kulturcenter fredag den 17. januar 2020 kl. 10.00, også med båd hvis det bliver besluttet inden mødet.

Fortsætter fiskeriet
Når fiskeriet efter tunger går ind i Kattegat, vil Sønnen Mikkel tager over med A 321 »Henriette Due« og Allan tager så tørnen på A 357 »Hanne Due« sammen med Mads. Forventningerne ligger også i et bedre rødspættefiskeri omkring sommer og så tager vi den derfra, slutter fisker Allan Nielsen overfor FiskerForum.dk

Du kan se DFPO’s opslag her