Thyborøn-fiskere køber konsumtrawleren »Karbak« fra Hanstholm
Handlen om Hanstholm trawleren »Karbak«, kom i stand efter forhandlinger i sidste weekend med overtagelse omkring månedsskiftet.

Thyborøn-fiskere køber konsumtrawleren »Karbak« fra Hanstholm

I december måned sidste år annoncerede Jens Peter Langer og Hans Jørgen Jensen, at de sammen ville bygge L 820 »Nanna Cecilie«. En nybygning som de havde skrevet kontrakt på ved Thyborøn skibs og Motor (3xJ). Et Vestværft-designet fiskefartøj til vod og trawl.

 

Endnu engang og kun et halvt år senere og efter underskriften af nybygningen »Nanna Cecilie« i december måned 2018, har endnu et fartøj, fået underskriften af begge fiskere. En kontrakt skrevet under denne gang til overtagelse den 1. juli 2019, på køb af HM 635 »Karbak«, fortæller Hans Jørgen Jensen til FiskerForum.dk

 

Handlen om Hanstholm trawleren »Karbak«, kom i stand efter forhandlinger i sidste weekend med overtagelse omkring månedsskiftet, fortæller Thyborøn fiskeren videre, og forklarer, at besætning samt skipper om bord på »Karbak« er tilbudt forlænget hyre til nybygningen »Nanna Cecilie« skal begynde fiskeriet omkring april måned 2020 eller til minimum en anden køber til »Karbak« har meldt sig. Fartøjet »Karbak« er derfor fortsat til salg også efter Jens Peter Langer og Hans Jørgen Jensen har overtaget det.

 

Forventningerne til det nye fartøj »Nanna Cecilie« er, at leveringen fra det polske værft, bliver til oktober i år og efterfølgende skal færdiggøres ved 3xJ i Thyborøn, der vil melde klart skib til fiskeriet omkring april 2020.

 

Du kan læse artiklen i FiskerForum.dk »Nybygning bestilt til konsumfiskeriet i Thyborøn«, her.

 

I december måned sidste år, fortalte Jens Peter Langer og Hans Jørgen Jensen til FiskerForum.dk, at man i de kommende måneder ville gå på kvotemarkedet for at købe ekstra fisk i Nordsøen / Skagerrak og lidt ekstra torsk til Vestlige Østersø. Det er nu lykkedes med handlen omkring Hanstholm trawleren.

Mens Jens Peter Langer koncentrerer sig om industrifiskeriet efter tobis, der i år kun har kastet en enkelt tur af sig, er forventningerne noget større til sildefiskeriet der starter op i august, fortæller Hans Jørgen Jensen. Han vil selv i de kommende måneder, følge nybygningen »Nanna Cecilie« helt til dørs.