Thorsminde kutter solgt

Thorsminde kutter solgt

Mens den vestjyske skipper John Christensen går og venter på at få et totalrenoverede gear tilbage i sin båd ved 3 X J i Thyborøn, er tiden blev brugt til at handle fartøj med svenskerne.

Selvom tiden ikke umiddelbart var inde til at sælge John Christensen´s »Bolette«, var en direkte henvendelse fra svenskerne alligevel for fristende.

Til FiskerForum.dk fortæller John, at det ellers var meningen at et salg af L 632 »Bolette«, først var planlagt i umiddelbar forlængelse af leveringen af nybygning L 654 »Pia Glanz« fra Vestværftet i foråret 2019. Dvs. om godt et år. Så har rygtet om et forestående »til salg« skilt på »Bolette« fået det svenske rederi AB Ginneton, der i forvejen ejer nogle større pelagiske fartøjer, til hurtigt at byde ind på »Bolette«.

Meningen med svenskernes interesse og køb af »Bolette« er ønsket om et jomfruhummer-fiskeri i Kattegat. Hvor den tidligere vestjyske båd passer perfekt ind. Samtidig imødekommer det også John Christensen´s ønske, omend lidt tidligere end forventet, at flytte tonnage over på nybygningen der kommer til foråret 2019.

Så selvom ventetiden altid føles lang, for en aktiv fisker, der hellere vil fiske end vente på land, så er tiden brugt fornuftigt i en blanding af skibshandel og opfølgning på nybygningen af »Pia Glanz«.

Den kommende »Pia Glanz« bliver noget større end den nuværende, med sine 33 meter i længden og 9.40 meter i bredden, ventes den nye kombineret flyshooter og trawler med spænding.

FiskerForum.dk