Begrænset juleglæde hos Kattegat fiskerne

Begrænset juleglæde hos Kattegat fiskerne

 

Langt fra alle fiskere er tilfredse med resultatet af de netop overståede forhandlinger i Bruxelles om de tilladte kvoter for 2015.

 

Begrænset juleglæde hos Kattegat fiskerne

Det var bestemt ikke med til at øge julestemningen, da Ejner Thomassen, RS 151 EJCA, fik overblik over, hvordan kvoterne kommer til at se ud i Kattegat i 2015.

”Det er utroligt, at det skal ødelægge julen hvert år, når resultatet af fiskeriforhandlingerne kommer fra Bruxelles. Jeg har kvoter på tunger, hummer, torsk og rødspætter i Kattegat – og det føles nærmest som om, at de er ved at afvikle fiskeriet i Kattegat og lave det om til naturreservat og havvindmøllepark,” siger Ejner Thomassen.

Et prøvefiskeri med trawl efter tunger havde ellers givet en vis optimisme før fiskeriforhandlingerne i år, men igen blev optimismen hurtigt skudt til jorden.

”Prøvefiskeriet har vist, at der er seks gange så mange tunger som sidste år, men alligevel sætter de kvoten ned. Det giver slet ingen mening. Så kan de jo lige så godt undlade at lave de prøvefiskerier,” mener Ejner Thomassen.

Umulig minister

Kim Petersen, RS 73 Annika, er lige som Ejner Thomassen på ingen måde tilfreds med de tildelte kvoter for 2015.

”Igen bliver vi forfordelt i Kattegat. Det er som om, de er ved at afvikle fiskeriet i Kattegat. Med de kvoter vi har fået tildelt i 2015 bliver det langt sværere at få det til at hænge sammen. Det vil kræve, at vi får mere for fisken, og det er langt fra sikkert, at det vil ske,” mener Kim Petersen.

Han er heller ikke imponeret af fødevareministerens rolle i de netop overståede forhandlinger.

”Dan Jørgensen er ikke vores mand, det er helt tydeligt. Han har bestemt ikke klaret det godt. Han er helt umulig på den post, og han skal ud hurtigst muligt, hvis det stod til mig,” siger Kim Petersen.