SweDen Pelagic køber dansk sildeproducent

SweDen Pelagic køber dansk sildeproducent

SweDen Pelagic har indgået aftale med Launis A/S om at erhverve hele aktiebeholdningen af R03;R03;det danske firma Nielsens Fiskeeksport, der ligger i Ålbæk i NordJylland.

De nye ejere har allerede overtaget ledelsen af R03;R03;det danske selskab, som er Danmarks næststørste sildproducent.

SweDen Pelagic, som ejes af Västkustfisk SVC AB i Sverige og FF Skagen A/S i Danmark, er Sveriges førende sild- og brislingproducent, der fremstiller en række halvfabrikata til fødevareindustrien.

Ifølge selskabet, har købet af Nielsen Fiskeeksport givet en centrering af produktionen på kun lokationer, nemlig i Ålbæk i det nordlige Danmark, Västervik og Gotland på den svenske østkyst og Ellös i det vestlige Sverige. »Formålet med at erhverve Nielsens Fiskeeksport A / S har samtidig været at styrke SweDen Pelagic på det internationale marked for sildprodukter. Der har været en konsolidering inden for primærproduktionen af disse produkter indenfor de seneste år, og vi ser købet af Nielsens Fiskeeksport A / S, som et naturligt skridt i styrkelsen af R03;R03;koncernen,« siger den svenske CEO Peter Sjöholm.

Desuden vil overtagelsen styrke samarbejdet med vores loyale leverandører af premium sild. De har investeret store summer i nye fiskerfartøjer de senere år, netop for at sikre den god kvalitet samt det sundt råmateriale.

Den svenske direktør påpeger videre, at for at producere den bedste sild, skal der være en problemfri proces fra hav til bord – helt fra det tidspunkt fisken fanges, sættes i tønder og landes.

Ifølge Peter Sjöholm har Nielsens Fiskeeksport A/S og SweDen Pelagic begge et positivt image og et godt omdømme med høj kvalitet og høj leveringssikkerhed. »Virksomhederne har opbygget dette omdømme ved at kombinere gode fiskeråvarer med nye produktionsteknikker samt med en vedholdende daglig indsats fra omkring 120 dygtige og meget erfarne medarbejdere. Ole Holm og medarbejderne hos Nielsens Fiskeeksport vil fortsat sikre den høje produktkvalitet, der karakteriserer virksomheden, og fortsætte deres gode samarbejde med både kunder og leverandører.

Produkterne sælges som enten syrnet, krydret eller saltet sild. Produktionen er baseret på virksomhedens egne opskrifter eller efter kundernes krav. Gruppen forventer at producere og sælge ca. 18.000 tons sildprodukter årligt efter købet af Nielsen Fiskeeksport A / S.