Super fint fiskeri af den islandske trawler »VIÐEY« RE
Brim’s trawler »Viðey« RE er i Reykjavík efter en fremragende seks-dages tur, hvor de lander med fuld last, svarende til 190 tons fisk.

Super fint fiskeri af den islandske trawler »VIÐEY« RE

Brim’s trawler »Viðey« RE er i Reykjavík efter en fremragende seks-dages tur, hvor de lander med fuld last, svarende til 190 tons fisk. Skipperen ombord var Kristján E Gíslason, og han tilskriver hele æren for den gode fisketur, med et rigtig fint fartøj samt en god og fremragende besætning.

»Vi startede turen vest ude for Snæfellsnes, en halvø vest for Borgarfjörður hvor fisketiet efter rødfisk bare var i top og rigtig godt. Derfra sejlede vi 18 timer nordøst til Strandagrunn-bankerne. Her var der også et fremragende fiskeri efter torsk, selvom fiskeriet efter torsk indtil nu, har været en smule vanskeligere og lidt mere udfordrende. Derefter flyttede vi til Hali-bankerne for at fiske blandet torsk og sej,« forklarede skipper videre.

Det var, mens de fiskede på Hali-grunden, at stormende kuling og rigtig dårligt vejr lukkede sig omkring dem.

»Vejret tvang os simpelthen væk fra Hali-området, så Vi besluttede istedet at sejle direkte sydpå til vores gamle fiskeområde ved bjergene. Det område gav pote. Vi havde et par fantastiske timer med fint fiskeri efter både rødfisk og sej. På blot et par timer var »Viðey« RE fyldt og turen kunne herefter afsluttes tilfredsstillende,« forklarede skipper Kristján E Gíslason til slut.