Større eftersøgning igang efter forlist kutter ved Færøerne

Større eftersøgning igang efter forlist kutter ved Færøerne

Natten til torsdag i sidste uge kolliderede det knapt 140 meter lange færøske fragtskib »Mykines« fra rederiet Smyril Line med en mindre færøsk kutter ud for fjorden Skonunarfirði mellem Streymoy, Hestoy og Sandoy på Færøerne.

Selvom det store Cargo skib hurtigt fik vendt og en eftersøgning straks blev sat igang i det mørke og urolige vejr, havde man desværre kun held med at bjærge den ene af kutterens to besætningsmedlemmer. Kutteren er sunket i det meget stømfyldte farvand med ujævn klippegrund på ca. 70 meter vand.

Eftersøgningen har deltagelse af mange fartøjer, som er blevet bedt om at holde et ekstra godt øje med eventuelle vragdele og rester fra kutteren, så man kan lokalisere den. Den kraftige understrøm i farvandet har muligvis flyttet båden væk fra kollisionsstedet. Den lokale redningstjeneste har i forbindelse med aktionen benyttet både trawl, men også undervandskamera til at finde kutteren, dog uden held indtil videre.

Tirsdag morgen er eftersøgningen atter igang med specialkameraer i området, for at lokalisere vraget af den forliste kutter, hvor man mener at det andet besætningsmedlem fortsat befinder sig.

Redningstjenesten, der arbejder hårdt og vedholdent, overvejer flere muligheder i bestræbelserne på at bjærge det sidste besætningsmedlem. Blandt andet er der overvejelser om at sende dykkere ned i dybet, for i et sidste forsøg på at finde den sunkne kutter med fiskeren ombord.

FiskerForum.dk