Skal levere komplet fabriks- og produktionsudstyr til verden største linebåd.

Skal levere komplet fabriks- og produktionsudstyr til verden største linebåd.

Steel Tech modtog i december-måned ordren på at skulle designe, levere og delvis montere produktionsudstyr ombord på den kommende Frøyanes. – Verdens største linebåd.
Det 60 meter lange og og 14 meter brede fartøj bliver en sejlende forabejdningsfabrik, når
Steel Tech A/S får linebåden fra Ervik Havfiske afleveret til de forventningsfulde ejere.

”Vi har designet og skal producere udstyret som bliver brugt i fiskeforarbejdnings-processen ombord. Udstyret er udviklet sammen med rederiet, og er af det mest moderne som er leveret til en linebåd i verden,” siger Svein Tore Belden som er salgschef i koncernen. Fokus har været på at udnytte hele fisken. ”Fisken gennemgår hele bearbejdningsprocessen ombord. Så når Frøyanes ligger til kajen, er fisken allerede pakket i emballage, og flere produkter er klar til distribuering til fiskehandler og supermarkeder,” fortsætter Svein Tore Belden, som også informerer om et shelterdæk, som er koncentreret hermatikprodukter af lever og rogn.
Noget af udstyret bliver integreret og monteret ved værftet i Tersan i Tyrkiet, hvorefter resten skal monteres , når den kommer til Norge i august.

Steeltech A/S har specialiseret sig på produktions-, bearbejdnings- og procesanlæg både til vands og på land, og har i 2010/11 bl.a. leveret to splinternye fabrikker ombord på to af Nergård-gruppens store hæktrawlere, Tønsnes og J. Bergvoll.