Sæsonens fisk på Havnen i Hvide Sande

Sæsonens fisk på Havnen i Hvide Sande

De helt unikke råvarer fra Danmarks bedste spisekammer blev rullet ud på inspirationsdagen for kokke og restauratører på Hvide Sande Havn mandag aften.

Det var fiskeriklyngesamarbejdet og udviklingsplatformen for Midt- og Vestjyske Fødevarer samt Center for fødevareudvikling under Erhvervsrådet der havde sat stævne på den vestjyske Fiskerihavn.

Håbet fra arrangørerne er, at flere vil lade sig inspirere til at få friskfangede fisk og sæsonens fisk på menukortet på de midt- og vestjyske restauranter, så fiskemenuen også afspejler den variation af fiskearter, som kommer fra Vesterhavet, Skjern Å og Ringkøbing Fjord.

Udover networking mellem de lokale kokke og restauranter, var der oplæg om lokale fisk med et besøg om bord på garnbåden RI 244 »Rikke Høy« med skipper Dennis Birnbaum, som rundvisende guide. Ligeledes var der besøg på én lokal fiskefabrik VestFisk A/S, hvorefter der var smagsprøver på de friske torsk, rødspætter og hesterejer grillet over bål på kajkanten, kyndigt og smagfuldt tilberedt af Jesper Krabbe.

Et vellykket arrangement der helt sikkert tåler en gentagelse.

FiskerForum.dk