Scottish Pelagiske Processors Association overtager Herring Buyers.

Scottish Pelagiske Processors Association overtager Herring Buyers.

Herring Buyers har netop modtaget godkendelsen fra The Companies House til at ændre sit navn til det Scottish Pelagiske Processors Association (SPPA) med øjeblikkelig virkning.
Foreningen blev stiftet tilbage i 1976, og var oprettet for at repræsentere den pelagiske forarbejdningssektor, da silden udgjorde størstedelen af fangsten.

“For at en virksomhed kunne være medlem af Herring Buyers, skulle hovedaktiviteten være at handle med sild, men situationen har nu ændret sig i retning af færre mængder sild og mindre omsætning af samme. Makrelen har nu rent omsætningsmæssigt overtaget denne plads for medlemmerne, som også har forarbejdning og afsætning af andre typer af pelagiske fisk, herunder blåhvilling, brisling og sardiner, så direktørerne mente, at det var mere passende og klart, at signalerer dette i vores navn.” forklarede bestyrelsesformanden Ian McFadden.

Medlemskab af SPPA er fortrinsvis baseret i Skotland, ligesom størstedelen af den britiske pelagiske flåde og alle store Skotske Pelagiske industrier som: Caley Fisheries, Croan Seafoods, Denholm Seafoods, Fresh Catch, and International Fish Canners. Lunar Freezing, Macrae, Nor Sea Foods, Shetland Catch, Shetland Fish Products, and United Fish Industries. Disse virksomheder leverer en bred vifte af produkter, fra røget fisk og fiskekonserves til de britiske forhandlere, grossister og fiskehandlere.

Foreningen repræsenterer sine medlemmers interesser i dialogen med ministerierne og foreningen er ligeledes repræsenteret i bestyrelsen for Seafood Scotland. Foreningen er også repræsenteret i fiskeriet på en række områder, herunder medlemskab af Scottish Pelagic Sustainability Group, som står i spidsen for MSC certificeringen af sild og makrel.

Fakta.
Den pelagiske industri er den mest værdiskabende sektor i Skotland af fisk og skaldyr, der tegner sig for 30 procent af både mængde og værdi af den samlede fangst.

Makrel tegner sig for 25 procent af hele værdien og er entydigt den mest landede fisk i Skotland. I 2010 var makrelfangsten på 135.738 tons og til en værdi af mere end £112 millioner. Sildefangsterne udgjorde 25.000 tons til en værdi af £ 8 millioner.