Intet påskebord uden fisk og rejer. Specielt Langfredag i påsken spiser man traditionen tro fisk, det er først 1. påskedag, man spiser lam.
Prøv en anderledes forret til din påskefrokost. En fiske-forret, der er en stensikker og skøn klassiker til frokosten, som en starter, og da det er sæson for mange af vores skønne fiskearter, kan du akkompagnere fuldstædigt efter smag og behag. Så slå et smut forbi kutteren på havnen eller dit røgeri / fiskehandler, og køb fisken i sæson.
Fisk i sæson netop nu er, torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, hvilling, rødspætte, ising samt skærising.
Så prøv en anderledes forret som pocheret torsk med selleri og persille. En forret der er let og lækker og som kun kræver få ingredienser og en lettere anretning.
Du skal bruge
- en halv knoldselleri
- 3 friske laurbær
- 1 spiseske olivenolie
- 3 spiseske eddike
- 1 spiseske hakket persille
- pres 1 citron
- 200 gram torske-filet
- Salt og peber
Skræl knoldsellerien og kog den mør i letsaltet vand med frisk laurbær med salt og peber til den er mør. Brug kogevandet senere. Riv knoldsellerien groft og mariner med olivenolie og eddike samt citronsaft og hakket persille, salt og peber. Torskefileterne skæres herefter i små og mindre stykker, pocher dem derefter i selleri-lagen et par minutter, hvorefter torsken tages op og lad den trække lidt inden servering.
Selvom påsken ikke bliver som den plejer i år, så er det stadig vigtigt at holde fast i hyggen. Derfor får du her ekstragode opskrifter fra Royal Greenland, som du kan forkæle dig selv og dine allernærmeste med.
Brug opskrifterne enkeltvis eller vælg dine favoritter ud til påsketapas. Du kan også bruge flere af opskrifterne til påskebrunch eller til forret.
Royal Greenland opskrifter finder du her
2GangeOmUgen’s opskrifter finder du her
Du kan også hente inspiration på siden »kend din fisker«, hvor fiskernes egne favoritter kan findes
Bon appétit og god påske