Royal Greenland overvejer opkøb af Canadiske Quinlan Brothers

Royal Greenland overvejer opkøb af Canadiske Quinlan Brothers

Det grønlandsk ejet Royal Greenland har planer om at udvide sit forretningsområde i Canada, med opkøb af Canadas største fiskeri-selskab Quinlan Brothers, der udelukkende beskæftiger sig med forarbejdning af rejer og krabber.

Med købet ønsker det store grønlandske fiskeriselskab blandt andet, at samle de to virksomheders ekspertise i et nyt joint venture-selskab, for at sikre bedre markedsrækkevidde som samtidig også matcher kapaciteten i forhold til mængden af krabber og rejer. Man ønsker at konsolidere sig på det stadigt voksende og vigtige marked for blandt andet snekrabber. Man mangler nu blot myndighedernes godkendelse til overtagelse af licenser og kvoter, skriver Sermitsiaq videre på sin nyhedsside.

Royal Greenlands administrerende direktør Mikael Thinghuus siger i en kommentar til planerne, »at det åbner et vindue af nye muligheder. Siden vi erhvervede Quin-Sea er snekrabben blevet meget vigtigere. Vi kiggede på Quin-Sea efter rejer og krabber, men det er nu omvendt, efter hvad der er sket med rejekvoterne,« oplyser Mikael Thinghuus, der samtidig mener at opkøbet langt bedre passer ind i Royal Greenlands sortiment.

Thinghuus forklarer, at Quinlan Brothers har været i selskabets søgelys længe, helt siden opkøbet af Quin-Sea Fisheries, hvor de første tanker gik ud over Grønlands breddegrader. »Vi konkurrerer jo alle om at købe rejer og krabber i Newfoundland, men vi har samtidig også en interesse i at markedsføre de samme produkter fra Newfoundland.«

Mikael Thinghuus forklarer, at hvis købet af Quinlan Brothers godkendes, så vil man atter samle de to canadiske selskaber, der ved Royal Greenlands opkøb i 2016 af Quin-Sea Fisheries, var ejet af samme koncern, St. Johns. Med opkøbet og overtagelsen følger samtlige medarbejdere og ledelsen med over.

Du kan se en kort introduktion af Quinlan Brothers her

Quinlan Brothers into video