Rødfisk-flåden anvender Gloria Pelagic Trawl fra Hampidjan

Rødfisk-flåden anvender Gloria Pelagic Trawl fra Hampidjan

Det er Hampidjans salgschef Sæmundur Árnason, der efter en tre ugers tur med den russiske trawler »Rybak«, kan fortælle at fiskeriet med et 2650 meter Gloria pelagisk trawl til rødfisk brugt sammen med Thyborøn trawldoors Type 15 skovl på 13 m2 og 3400 kg, fik stor succes, med et yderst vellykkede resultat.

Salgschefen fortæller videre, »det hele virkede fortræffeligt. Det russiske mandskab fandt hurtigt rytmen og min rolle var derefter blot at igangsætte, hvorefter de selv tog over uden problemer og de ramte hurtigt noget rigtig godt fiskeri.«

Árnason fortæller videre, at man begyndte at fiske i et område 20 til 30 sømil vest for EEZ-grænsen, hvor der der havde været meldinger om et godt fiskeri nogle dage forinden. Det lykkedes også til fulde, for »Rybak« havde fire gode dage med en 2 til 3 tons i timen de slæbte.

Efterfølgende havde vejret ændret sig til det værre, og fiskeriet stoppede simpelthen. Da uvejret var overstået og det havde lagt sig lidt, genoptog man fiskeriet, som efterfølgende gav 1,5 til 2 tons pr. time de slæbte.

Àrnason peger på at udenfor EEZ linjen befandt de udenlandske trawlere sig. Hovedsageligt fra Rusland, men også en del fartøjer fra Tyskland, Norge og Spanien befinder sig i området. På den anden side linjen, befandt fartøjerne »Örfirisey«, »Vigri« og »Arnar« sig. Der var omkring tyve trawlere der alle fiskede omkring 200-mile græsen.

»Alle disse trawlere bruger HampidjanR17;s Gloria-rødfisk trawl,« kom det fra en storsmilende Árnason. »Det viser blot hvilken position Hampidjan har i dette segment.«

Fiskeriet havde været ovenud og kvaliteten i top på fisken. Den russiske trawler fiskede hovedsageligt på 300 til 450 favne og fangsten var ren rødfisk. Den beslægtede art af rødfisk fanges tættere på overfladen og gerne lidt senere på sommeren, hvis kvoten vel og mærke holder så længe.