”Paraclete” er klar til fiskeri

”Paraclete” er klar til fiskeri

To af TripleNine’s andelshavere, Irving Kristensen og Jens Thorbek, har været i Sydafrika for at gøre trawleren ”Paraclete” klar til fiskeri og optræne besætningen.
De fortæller, at ”Paraclete” efter at være ankommet til Cape Town fra De Kanariske Øer er blevet renoveret indvendigt. Blandt andet er der blevet malet overalt, og tankene er blevet sandblæst.

– Så nu er skibet OK, og besætningen er i øvrigt også OK, beretter de to TripleNine-fiskere fra Sydafrika.

De fortæller videre, at de, da 999 NYT talte med dem, var i færd med at lære besætningen at bruge det nye grej, der var sendt ned fra Danmark, og de er fuld af fortrøstning til, at det nok skal lykkes temmelig hurtigt. For folkene er meget lærenemme.

Således har de efter kun to rejser allerede lært at drive pelagisk fiskeri med enkelttrawl.

Og efter kun et par dages fiskeri landede ”Paraclete” ca. 150 tons redeye til fabrikken i St. Helena Bay.

Det skal nok komme til at fungere
– Det var ellers lidt af et problem at få det nye grej fra Danmark installeret ombord på ”Paraclete”, mens den lå i containerhavnen i Cape Town.

Det skulle ske ved hjælp af en kran på kajen. Og her står pullerterne så tæt, at man ikke kan komme til at sprede trawlet ordentligt ud.

– Men det skal nok komme til at fungere for ”Paraclete”, for det er en rigtig god besætning, siger Irving Kristensen og Jens Thorbek samstemmende.