Pæne forekomster af makrel SydØst for Island

Pæne forekomster af makrel SydØst for Island

Den islandske Vikingur AK 100 lagde her i weekenden, til ved HB Grandi´s fiskeindustri i Vopnafjörður med ca. 800 tons makrel om bord.

Det 81 meter lange islandske fiskefartøj Venus, var allerede under losning søndag aften og Vikingur måtte vente til Venus ville være tømt mandag sidst på formiddagen. Med disse to landinger, fik Vopnafjörður fabrikken travlt henover den islandske fridag 1. august (Handelstandens fridag).

Skipper på Vikingur AK 100, Hjalti Einarsson udtrykker tilfredshed med turen, hvor han specielt i Skeiðarár Deeps havde et godt fiskeri. Der var ikke meget at komme efter på Síðugrunn grunde, men Vikingur AK 100 kunne alligevel være tilfredse, da man forlod Hornafjordur Deeps, efter at have fisket nogle fremragende makrel her.

Han fortalte videre, at der kun havde været nogle ganske få andre pelagiske fartøjer i området, som Bjarni Ólafsson AKR11;70 og Hákon EAR11;148, som begge efter kortvarigt ophold, hurtigt sejlede videre.

Forventningerne om at se flere fartøjer i området er ikke store, i betragtning af den islandske helligdag den 1. august. Hvilket dog i følge skipperen, helt sikkert vil ændre sig efter Weekenden og 1. august.

Han understregede samtidig, at det er ikke noget problem at undgå bifangster af sild, i fiskeriet efter makrel, blot man fiskede på lidt dybere vand, hvilket helt afgørende minimerer risikoen for at få for mange sild med som bifangst.

Makrellen som landes nu, ligger mellem 400 og 420 gram pr. fisk og Vikingur AK 100 har været på syv ture denne sommer og skippers forventning og håb vil være, at der er makrel nok til at holde fiskeriet igang til september.