Nyt transportselskab af fisk- og fiskeprodukter

Nyt transportselskab af fisk- og fiskeprodukter

Et nyt selskab til transport af pelagiske fisk- og fiskeprodukter, har set dagens lys. Selskabet vil styrke logistikken med bl.a. det formål at blive ledende aktør af markedet i både Danmark og Sverige samt højne kvaliteten på området.

Det er en af verdens førende fiskemelsfabrikker, »FF Skagen A/S« og den kendte transportvirksomhed, »Rygaard Transport & Logistik A/S« med hovedsæde i Grenaa, der tirsdag den 15. december 2015, er blevet enige om at etablere et nyt selskab. Det får navnet »Rygaard Fisketransport A/S«.

Formålet er at styrke den landsbaserede transport af pelagiske fisk- og fiskeprodukter, både til den pelagiske konsumindustri samt industrifisk (proteinfisk), der er råvare til fremstilling af fiskemel og fiskeolie til proteinrigt foder.

Svenske Frølunda Transport og danske HF Transport

FF Skagen A/S har desuden købt alle aktier i »Frølunda Transport AB« i Sverige og »HF Transport og Fiskehandel A/S«, i Hirtshals, som i over 70 år har været beskæftiget med både transport og handel med fisk og fiskeprodukter. FF Skagen A/S deler aktiviteterne i disse selskaber og herefter sælger transportaktiviteterne videre til »Rygaard Fisketransport A/S«

CEO i FF Skagen A/S, Johannes Palsson, lægger vægt på, at formålet med køb af HF i Hirtshals & Frölunda er at styrke råvaregrundlaget for FF Skagen A/S samt at styrke afdelingen for salg og leverancer af ferske fisk og fiskeprodukter til minkindustrien.

Det er hensigten, »Rygaard Fisketransport A/S« bliver ledende aktør på dette specialiserede område. Gert Rygaard, som er direktør i det nye transportselskab, lægger vægt på, at den styrkede kapacitet og fleksibilitet med omkring 150 trailere er til gavn for alle både hvad angår økonomi og kvaliteten af de fisk og fiskeprodukter, der transporteres.