Nyt statsligt mærke – fiskere tager certifikat i kvalitetssikring
Holdet på kurset i Korsør bestod af 20 fiskere der efter hyggeligt samvær i 2 døgn og endt eksamen har det store smil på læben. Foto: FSK-PO

Nyt statsligt mærke – fiskere tager certifikat i kvalitetssikring

Verdens første statskontrollerede mærke for skånsomt fangede fisk er tæt på sin lancering og 36 fiskere har nu fået certifikat på at de må fiske til mærket.

Det er fiskere fra hele landet, der har deltaget i de, foreløbige to kurser, som Fiskeriskolen har afholdt i Thorupstand og Korsør. Yderligere er der planlagt et kursus på fiskeriskolen i Thyborøn 16/4 (få ledige pladser tilbage).

Kurset fokuserer på hvad ansvarlig håndtering af fisk og hygiejne betyder for fiskens holdbarhed og kvalitet, og de krav fiskere skal leve op til hvis de vil fiske til mærket. Kurset har således fokus på at sikre fiskens værdi videre på auktioner og ud i sætningsleddene.

Kurset tager fat i de mange kendte, nugældende anvisninger og regler, og lægger yderligere de ting på som bekendtgørelsen om det statslige mærke NaturSkånsom tilføjer. Ministeriet arbejder på højtryk for at få den endelige betænkning færdiggjort, og forhåbningen er at mærket kan lanceres i den tidlige sommer.

Fisker og skipper Thomas Nystrøm Larsen med SG 492

Fiskemærket har sat fart i en udvikling
»Kurset viser at der meget værdi i højne kvaliteten af den måde vi håndterer fangsten på. Vi fiskere skal tænke nye veje og ikke bare tænke på bedre rengøring og hygiejne. Heldigvis er der flere der har rykket i den retning, og kurset her kan bestemt være med til at sætte fart på den udvikling,« siger fisker og skipper SG 492 Thomas Nystrøm Larsen.

Ligeledes kommenterer underviser fra Fiskeriskolen i Thyborøn, Thomas Andersen på kursusforløbet og den positive stemning, »Det har været et par spændende kursusforløb, og det er meget interessant at få kontakt til så mange kystfiskere. Og det er dejligt at opleve hvor meget de går op i at fiske skånsomt og hvor langt rigtigt mange er med hele kvalitetsprocessen. Det lover godt for fremtiden, og for mærket.«