Nyt minimum for indtag af dioxiner

Nyt minimum for indtag af dioxiner

Det skriver Marine Ingredients Denmark (MID) i deres nyheder, at den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet EFSA for nylig har fastsat et nyt minimum for det tålelige ugentlige indtag af dioxiner og dioxinlignende PCB’er.

Den nye grænse er hele syv gange lavere end det minimum, der blev bestemt i 2001, fortæller MID videre.

De danske producenter af fiskemel og fiskeolie er glade for at kunne bidrage effektivt til at fjerne disse giftstoffer fra havmiljøet og sikre, at de ikke ender i forbrugernes kost.

De danske fabrikker har nemlig højt udviklede rensningsmetoder, og renser eventuel dioxin ud af de fisk, som anvendes til produktion af fiskemel og fiskeolie, som igen anvendes til foder til især opdræt af fisk.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA] opfordrer ikke til ændring af madvaner, selvom dioxiner og dioxinlignende PCB’er kan være til stede i fisk, ost og kød, anbefaler EFSA ud fra den nuværende viden, at forbrugere bliver ved med at spise disse fødevarer, da de samtidig er en kilde til mange værdifulde næringsstoffer i kosten.

Du kan læse rapporten »Risk for animal and human health related to the presenceof dioxins and dioxin-like PCBs in feed and food.« her

Kilde: Marine Ingredients Denmark FiskerForum.dk