Nyt fra Færøerne uge 9

Nyt fra Færøerne uge 9

Den færøske loddekvote blev i ugens løb opfisket. Finnur Fríði fiskede den sidste del, som var på 300 tons lodde, og de sejlede efterfølgende fangsten til Færøerne. Skibene har haft et rigtig godt fiskeri efter lodde i år, og de fleste af fartøjerne er da også taget tilbage på fiskeri efter blåhvilling, før de skal have rigget om til fiskeri efter sild og makrel.

Den opbragte trawler Gadus er igen tilbage i fiskeriet

Filettrawleren Gadus, som har landet lasten fra sidste tur i Klaksvík, tog i ugens løb tilbage på fiskeri i Barentshavet. Sidst de kom hjem blev de bedt om at sejle ind i norsk havn, på grund af mistanke om forkerte oplysninger omkring fiskeriet, men så snart al mistanke var afklaret, fik skibet lov til at sejle hjem til Færøerne. Nu er lasten landet og filettrawleren har sat kurs tilbage til Barentshavet, hvor de skal fiske torsk.

Leirvík og Runavik får tilført torsk, kuller og havtaske

Den mindre trawler Búgvin landede i ugens løb en last på 7,5 tons, hvoraf det meste var 3 tons havtaske, som har en kilopris på 27,68 kr. Lasten var vurderet til 156,339,00 kr., som de har fisket i 6 dage på denne tur og fiskeriet har været godt.

Den mindre trawler og søster skib til Fiskaklettur, landede en last på 16,8 tons, hvoraf det overvejende var 8,4 tons kuller som har en kilopris på 10,08 kr. Lasten er vurderet til 217,420,00 kr., som de har fisket i 6 dage nord for Færøerne. Lineskibet Olga Maria landede en last på 15,8 tons, hvoraf det meste var 5,2 tons torsk, som har en kilopris på 16,03 kr. Lasten var vurderet til 256,424,00 kr. De havde fisket i 7 dage ud for Færøerne og fiskeriet betegnes som tilfredsstillende. Lineskibet Vesturhavið landede i ugens løb en last på 13,9 tons i Runavík, det meste var 12,9 tons torsk, som har en kilopris på 14,43 kr. Lasten var vurderet til 195,669,00 kr., som de har fisket i 5 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været godt.

Torsk, kuller og brosme til Tórshavn

Linekutteren Volunteer landede en last på 17,6 tons, hvoraf det meste var 9,2 tons kuller, som havde en kilopris på 14,26 kr. Lasten var vurderet til 257,300,00 kr. De havde fisket i 6 dage sydøst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog det tilbage på fiskeri ved Færøerne. Mýlingur landede i ugens løb en last på 17,3 tons, hvoraf det meste som var i lasten var 6,4 tons kuller, som har en kilopris på 13,90 kr. Lasten var vurderet til 259,650,00 kr., som de har fisket i 6 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Lineskibet Váðasteinur landede en last på 29,6 tons hvoraf det meste som var i lasten var torsk og brosme. De har fisket i 11 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været fint. Lasten var vurderet til 358,818,50 kr.

Trawleren Fiskaklettur runder også Klaksvík

Fiskaklettur havde en tur mere og landede i ugens løb en last på 17,7 tons, hvoraf det meste var 9,4 tons havtaske, som har en kilopris på 24,49 kr. Lasten var vurderet til 318,644,52 kr., som de har fisket i 7 dage ved Færøerne og fiskeriet har været fint. Stjørnan og Polarhav landede en last på 260,000 pund, hvoraf det meste var sej til Kósina i Klaksvík. De har fisket øst for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været rigtig fint. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord

Norðingur landede en last på 2000 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket i EU farvand og fiskeriet har været godt. Efter landingen af fangsten i Fuglefjord, tog de direkte tilbage på fiskeriet.

Sjagaklettur på vej hjem

Trawleren Sjagaklettur er på vej hjem med 255 tons, som er fuld last. De har fisket torsk på Flemish Cap og fiskeriet har været godt. De har fisket i 10 dage på denne tur, med et usædvanligt godt resultat.

Tórun K solgt

Den færøske trawler Tórun K er solgt til en virksomhed i Dubai, Hvad skibet er solgt for ved vi ikke. Skibet er solgt uden fiskerettigheder, og rederiet skal nu købe to nyere skibe, som skal fiske istedet for Tórun K og Pumin K, da begge skibe er solgt til udlandet.

Fiskeri i de øvrige Skandinaviske lande

Fagraberg landede en last på 3000 tons sortmund i Karmøy i Norge. De har fisket i EU farvand og fiskeriet har været godt. Fagraberg er kendt for at lande store laster blåhvilling i Norske Karmøy. De får 1,75 kr kilo, og lasten er vurderet til 1,300,000 mio kr. Fagraberg fiskede i 2 dage og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling igen.

Gadus Njord landede i ugens løb en last på 240 tons hvoraf 190 tons var sej. De har fisket i 13 dage i Nordsøen, men fiskeriet har ikke været det bedste her. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Beinur fra Hirtshals i Danmark, landede i ugens løb en last på 1400 tons blåhvilling, som de har fisket ved Irland. Fiskeriet har været godt på turen, de fiskede i et døgn. De skal lande fangsten i Hanstholm, og straks efter landingen tager de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Dette er den første tur efter blåhvilling som Beinur foretager i år, og der er tale om en rigtig god start.

FiskerForum.dk