Nyt fra Færøerne uge 32

Færøske trawlere fortsætter med gode fangster af guldlaks syd for Færøerne, Partrawlerne Eysturbúgvin og Vesturbúgvin landede således en last på 220 tons guldlaks på Toftir, Lasten blev solgt til Tavuna i Leirvík. Fiskeriet er fortsat godt og skibene vendte da også straks tilbage til fiskeriet efter losningen. Vestmenningur og Skoraberg lander en last på 200 tons guldlaks, som også er solgt til Tavuna i Leirvík. Partrawlerne har fisket i ca. en uge vest for Færøerne og fiskeriet har været tilfredsstillende. De tog også straks afsted på fiskeri efter losningen.

1000 tons makrel til Fuglefjord

Finnur Fríði lander en last på 1000 tons makrel til fiskefabrikken Pelagos i fuglefjord. De har fisket vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel.

Masser af torsk landes i Leirvík

Olga Maria lander en last på 18,5 tons, hvoraf det meste var 14,5 tons torsk, som har en kilopris på 12,87 kr. Lasten er vurderet til 251,545,00 kr. De har fisket i 9 dage mellem Færøerne og island og fiskeriet har været godt på denne tur. Jens Leon lander en last på 16,1 tons, hvoraf det meste er 10 tons torsk, som har en kilopris på 12,81 kr. Lasten blev vurderet til 202,827,00 kr., som de har fisket i 8 dage nord for Færøerne, Búgvin lander en last på 15,8 tons, hvoraf det meste var 6,5 tons torsk, som har en kilopris på 13,66 kr. Lasten blev vurderet til 283,683,00 kr., som de har fisket i 6 dage nord for Færøerne på turen.

Havtaske, sej, hellefisk og rødfisk landes i Tórshavn og Hvalba samt Runavik

Skálafossur lander en last på 17,5 tons hvoraf det meste som var i lasten var 3,5 tons havtaske, som har en kilopris på 20 kr. Lasten blev vurderet til 226,348,00 kr. De har fisket i 9 dage øst of nord for Færøerne og fiskeriet har været fint på hele turen Hamranes og Breiðanes lander en last på 100 tons, hvoraf det meste af fangsten var sej. De har fisket i 11 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været tilfredsstillende. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Niels Pauli og Steintór lander en last på 55 tons, hvoraf det meste var hellefisk og rødfisk. De har fikset i 10 dage øst for Færøerne og begge betegner fiskeriet som værende godt. Stelkur og Bakur lander en last på 375,000 pund, hvoraf det meste var sej. De har fisket i 11 dag øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri udfor Færøerne.

Norge har fortsat pænt rejefiskeri

Sermalik ll lander en last på 150 tons rejer i Tromsø. Fiskeriet har været tilfredsstillende og godt. De har fisket sammen med Phoenix fra samme rederi, der efter landingen tog hjem til Færøerne, hvor de skulle rigge om til fiskeri efter makrel i færøsk farvand, i stedet. Volstad lander en last på 285 tons rejer, som de har fisket ved Hopendybet. De har fisket i 30 dage og fiskeriet har også her været godt. Volstad landede i Tromsø, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter rejer.

Danske Ruth lander fortsat i Tyskland

Trawleren Ruth landede i ugens løb endnu en last på 1150 tons sild til Tyskland. De har fisket i EU farvand og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild. Ruth havde kun fisket i to dage på denne tur.

FiskerForum.com