Nyt fra Færøerne uge 41

Nyt fra Færøerne uge 41

Sæsonen for fangst af guldlaks løber normalt til midten af september, men selv om vi nu har oktober måned, fanges der fortsat guldlaks. Det store pelagiske fartøj Pacific Voyager solgt til Peru.
Fortsat fangster af guldlaks.

Guldlaks fiskeriet har de senere år stoppet omkring midten af september – men i år strækker sæsonen sig længere.

Partrawlerne Vestminningur og Fram landede onsdag tilsammen 400.000 pund guldlaks i Kollefjord.

Guldlaks fiskeriet har i år været godt, især hen over sommeren, og nu synes der også at blive en god eftersæson.

Sørvági :
Lineskibet Venus har fisket i området sydvest for Færøerne. Vejret har været dårligt og fartøjer kom i torsdag havn med en halv last. Fangstværdien skønnes at ligge over 300. t.kr.

Pacific Voyager solgt til Peru.
Pacific Voyager blev i sommer købt til Færøerne med henblik på at fiske makrel kvoten som Fríðborg fik. Nu da makrel sæsonen er afsluttet, havde det færøske rederi ikke længere brug for skibet.

Pacific Voyager er solgt tilbage til sine gamle ejere Pacific Andes, som har drevet fartøjet de seneste to år og overvejende benyttet det til fiskeri ud for Afrikas kyst.

Næraberg sejlet til Holland med en last frosne sild:
Fryseskibet Bæraberg har hentet en last sild ved Kollefjord Pelagic. Silden sejles nu til Holland, hvorefter Næraberg går på værft, for at få foretaget en række vedligeholdes arbejder.

Skibsreder Jákup Jacobsen fra rederiet Vardin i Gøtu udtrykker stor tilfredshed med årets makrelfiskeri. Det oplyses, at de tre fartøjer Tróndur í Gøtu, Finnur Fríði og Jupiter tilsammen har fisket makrel for omkring 300 mio. kr. Rederen sætter nu sit håb til, at det netop indledte sildefiskeri også vil forløbe godt.

Sild:
Fagraberg ankommer mandag d. 17. oktober til Lofoten i Norge med en last store konsumsild. Fangsten er på 1.200 tons og størrelsen på 338 gram/stk. I Norge ligger afregningspriserne for denne størrelse sild på godt 6 Nkr./kg.