Nyt fra Færøerne uge 29

Nyt fra Færøerne uge 29

To Færøske fartøjer har fundet en niche med fiskeri efter guldlaks. Skibene har indtil videre landet 15 gange i 2012
Vestmenningur og Fram har succes med fiskeri efter guldlaks. I sidste uge landede skibene deres 15. last med guldlaks i år. Tilsammen havde skibene 220 tons, som blev leveret i Kollefjord. Fangsten blev taget på feltet Bill Bailey.

Efter endt landing stævnede fartøjer atter ud – på årets 16. tur efter guldlaks.

Vesturbúgvin og Eysturbúgvin fangede tilsammen 250 tons guldlaks, som blev landet på Toftir og solgt til firmaet Tavuna i Leirvík. Fangsten blev taget på Bill Bailey

Rejetrawleren har været i Kårvika, Norge for at levere en fangst på 440 tons, hvoraf de første mængder blev fanget i farvandet ved Svalbard. Da fiskeriet var vigende skiftede fartøjet til andet område.

Efter endt losning er Artic Viking nu atter tilbage på fiskefelterne.
Skúgvur er på værft i Thorshavn og dermed ligger det faste makkerskib, Munkur også ved kaj. Senest landede de to skibe ca. 100 tons sej i Runavík.

Det er ikke oplyst hvor længe Skúgvur skal ligge på værft.

Rankin ligger også på værft i Thorshavn. Trawleren landede forrige uge 45 tons fisk i Thorshavn. Heraf var det meste hellefisk og rødfisk. Det vides ikke, hvornår fartøjet atter stævner ud på fiskeri.

Trawleren Edna har ladet 90 tons i Thorshavn. Fangsten blev partrawlet sammen med Beinissvørð, som landede sin andel på Tvøroyri. Fartøjerne fangede overvejende mørksej.

Der meldes om betydelig aktivitet i makrel fiskeriet. Finnur fríði, Jupiter og Fagraberg arbejder sammen og der landes bl.a. i Kollefjord.

Atlantsfarið har ligeledes landet i Kollefjord. I sidste uge leverede de 250 tons til Faroe Pelagic´s modtageanlæg. Fisken var fanget i farvandet nord for Færøerne.

De nyindregistrerede fartøjer Sjagaklettur og Gullberg fisker stabilt. Senest landede de 300 tons, som blev fanget i farvandet nord for Færøerne. Fra fartøjerne lyder meldingen, at fangsterne var næsten uden bifangst af sild, hvilket selvsagt er positivt.

FiskerForum.com