Nyhed Skibselektro: Færdigklippede og opmærkede kabler
Et fælles udviklingsarbejde mellem marineteknikentreprenøren KS Elektro og Lemvigh-Müller har ført til hurtigere levering af sikkert og præcist opmærkede kabler til komplicerede skibsinstallationer.

Nyhed Skibselektro: Færdigklippede og opmærkede kabler

Et fælles udviklingsarbejde mellem marineteknikentreprenøren KS Elektro og Lemvigh-Müller har ført til hurtigere levering af sikkert og præcist opmærkede kabler til komplicerede skibsinstallationer, skriver Lemvigh-Müller i en pressemeddelelse.

Når marineteknik-entreprenøren KS Elektro arbejder med komplicerede installationer for sit moderselskab, Karstensens Skibsværft, er der ingen plads til fejl og kun et smalt tidsvindue til at løse opgaven. Andre håndværkere skal til for at forvandle rå stålskrog til avancerede specialfartøjer til hovedsageligt fiskeri på værftet i Skagen, så de hurtigt kan komme på havet og tjene penge til deres kommende brugere.

Det gør effektivt kabelarbejde vigtigt, og et ønske om at rationalisere processerne yderligere har fået KS Elektro til at indgå et tæt samarbejde om hurtig levering af færdigklippede og opmærkede kabler fra Lemvigh-Müller.

Færdigklippede og opmærkede kabler

Tilpasset produktprogram
Bag samarbejdet ligger et fælles udviklingsprojekt, hvor Lemvigh-Müllers kabelspecialister i et tæt samarbejde med KS Elektro har tilpasset produktprogrammet, så stål- og teknikgrossisten til enhver tid kan levere de op til 70 forskellige kabeltyper, der kan indgå i en skibsinstallations-opgave. Samtidig er en eksisterende klippe- og opmærknings-service fra Lemvigh-Müllers centrale kabel- og elmateriel-lager i Odense blevet udviklet og forbedret, så den passer præcis til KS Elektros behov.

Det betyder, at KS Elektro nu med ned til én arbejdsdags varsel kan få leveret målklippede kabler opmærket i begge ender med anvendelse i det konkrete projekt, længde, termineringspunkter og typebetegnelse på en og samme etiket. Etiketten er sikkert fastgjort i en defineret afstand fra kabelenderne og overtrukket med beskyttende, klar krympeflex.

Lettere, hurtigere og sikrere arbejde
Med den forbedrede opmærkning kan de op til 90 elektrikere, som i nogle tilfælde arbejder samtidigt på en omfattende skibsinstallation, løse deres opgaver lettere, hurtigere og mere sikkert, forklarer Helge Johansen, indkøbs- og logistikchef hos KS Elektro.

”Vi slipper for at bøvle med lister for at finde ud af, hvor de enkelte kabler i en leverance skal bruges. Det kan umiddelbart aflæses på opmærkningen, så vi hurtigere kan sortere kablerne ud til deres placeringer og gå direkte i gang med monteringsarbejdet,” siger han.

Mere holdbar kabelopmærkning bidrager også til mere effektivt monteringsarbejde, mener Helge Johansen.

”Når man skal trække mange kabler under tidspres og nogle gange også trange pladsforhold, kan påklæbet opmærkning blive revet af eller slidt ulæselig. Så skal vi i gang med tidkrævende og frustrerende testarbejde for at komme videre. Med solidt monteret og holdbar opmærkning er vi helt ude over det problem,” siger han.

Mindre risiko for fejl
Helge Johansen peger også på, at detaljeret opmærkning direkte på kablerne er med til at reducere risikoen for kostbar og forsinkende fejlmontering.

”I nogle tilfælde trækker vi op til 1,2 kilometer kabel pr. meter skibslængde, så det siger næsten sig selv, at monteringsfejl kan være besværlige at rette. Derfor er det en stor forbedring, at fejl nu er blevet lettere at undgå,” siger han.

Omfattende udviklingsarbejde
Hos Lemvigh-Müller har Account Manager Jens Svoldgaard Nielsen været med til udviklingsarbejdet, som kom til at strække sig over næsten et år og kræve omfattende investeringer. Til gengæld har stål- og teknikgrossistens specialiserede kabelteam høstet værdifulde erfaringer, mener han.

”Det kan virke som en stor investering i forhold til en enkelt kunde, men vi er overbeviste om, at det er indsatsen værd. Vi har fået etableret og testet et servicekoncept, som vi tror på, at mange kunder vil være interesserede i. For eksempel installatører, maskinbyggere og industrivirksomheder, der arbejder med store kablingsopgaver,” siger Jens Svoldgaard Nielsen.

Lemvigh-Müllers udvidelse af sortimentet inden for marine- og offshorekabler er led i en omfattende styrkelse af stålteknikgrossistens kabelprogram. Det er blevet næsten fordoblet fra 8.000 til 15.000 varenumre.

Læs mere om kabelklip og -forarbejdning her