Nybygninger til Norske Rederier fra Karstensens Skibsværft AS

Nybygninger til Norske Rederier fra Karstensens Skibsværft AS

Karstensens offentliggør den 9. februar 2012 at værftet skal levere 2 stk. kombineret snurpere / trawlere til Norske redere sidst i 2012 og 2013.
Værftets tætte samarbejde med de Norske rederier har resulteret i et nyudviklet design, som forventes at sætte ny standard for økonomiske og dermed miljøvenlige snurpere/trawlere.

Fartøjet vil blive udrustet med separate snurpe- og trawl wincher, og vil have pumpning fra hækken (trawl). Pumpning fra snurpenot på styrbord side, vil foregå 1 dæk højere end normalt, og besætningen vil dermed få et mere sikkert og enkelt arbejdsmiljø.

De to fartøjer er til

Rederiet Herøyhav AS
har bestilt en ny 69,95 m kombineret snurper / trawler hos Karstensens Skibsværft A/S. Fartøjet skal leveres 27. juni 2013.

Bag rederiet står familien Ervik, med Rolf-Jarle Ervik i spidsen. Erviks datter, Gunn Helen Ervik er også medejer sammen med sin bror Ronald Ervik. Ronald Ervik er daglig leder af rederiet, og skal være skipper på det nye fartøj. Rolf-Jarle Ervik vil dog også fortsat have ture på søen som skipper.

Det nye fartøj skal afløse dagens ”Herøyhav” som rederiet fik bygget i 1999. Familien Ervik er kendt i fiskerimiljøet som et veletableret og innovativt rederi (første Herøytrål blev købt af Rolf-Jarles far i 1967).

Rederiet Rogne AS
har bestilt en ny 69,90 m kombineret snurper / trawler hos Karstensens
Skibsværft A/S. Fartøjet skal leveres december 2012.

Rederiet blev etableret af Bjarte Rogne i 1965, og noget senere kom hans bror Marvin Rogne ind som medejer. I dag ledes rederiet af Bjarte og hans 3 sønner Frank, Kjell-Ove og Per-Magne. De er alle aktive med lang fartstid i rederiet, og de driver nuværende “Rogne” som skippere hhv styrmænd.

Det nye fartøj skal afløse dagens ”Rogne” som er bygget i 1986, og indkøbt til rederiet i 2000.

Karstensens Skibsværft AS
er et rationelt og topmoderne værft med omkring 225 ansatte. Værftet tilbyder nybygning af de fleste skibstyper op til en længde på ca. 135 meter.

Værftet har inden for de seneste to måneder fået tre nye ordrer på skibe til Norge. Ordrerne har en samlet værdi af en halv milliard kroner og

Dermed har værftet i alt syv skibe – seks fiskefartøjer og et enkelt forskningsskib – i ordre lige nu.