Nybygning nummer 136 »Oscar Sund« er netop søsat

Nybygning nummer 136 »Oscar Sund« er netop søsat

I Hvide Sande Shipyards nyhedsbrev, skriver værftet at man lige før julefreden har sænket sig, har fået søsat skroget til den næste nybygning »Oscar Sund«, som værftet skal færdiggøre til Meløy Videregående Skole, der ligger lidt syd for Bodø i Nord-Norge.

Det nye fiskeriskoleskib bliver på knapt 24 meter i længden og 8 meter i bredden. Nybygningen kommer til at afløse det nuværende skib, der aldersmæssigt nu nærmer sig de 70 år. Med ordren sikrer skolen sig, at de også i fremtiden kan oplære deres elever maritimt og tidssvarende indenfor de nautiske fag og fiskeriet.

Samtidig får skoleskibet en hybrid pakke til skibets strømforbrug hvilket betyder, at energien ombord udnyttes mest og bedst muligt, så der kan arbejdes og undervises i havn uden brug af dieselgenerator, samt at skibet under normal drift i søen, kan forsynes med energi fra en akselgenerator.

I nyhedsbrevet fra Hvide Sande Shipyard oplyses endvidere, at man straks efter jul går i gang med at udstyre det nye skrog, som når det står færdigt, bliver et topmoderne og højteknologisk multifunktions fiskeri- og nautisk skoleskib.

Kilde: Hvide Sande Shipyard FiskeForum.dk