Ny og innovativ fiskeskæremaskine kan opleves på DanFish 2017

Ny og innovativ fiskeskæremaskine kan opleves på DanFish 2017

Medlemsvirksomheder i den norske samarbejdsgruppe, Måløy Maritime Group (MMG), forbereder sig på DanFish 2017 i Aalborg, hvor de blandt andet vil fremvise en innovativ fiskeskære- og kappemaskine designet til mindre fartøjer.

Udover at møde mange eksisterende MMG-kunder og snakke med nye kunder, vil MMG med stolthed introducere deres seneste og yderst innovative Havfront, der for nylig trak de helt store overskrifter i fagbladene, med deres specialiserede skære- og hovedkappemaskine egnet til fartøjer af alle størrelser. Et teknologisk kvantespring, der er blevet budt velkommen af mange kystfiskere og andre der arbejder på mindre fartøjer.

Traditionelt har skære- og hovedkappemaskinerne på grund af deres størrelse ikke været en realistisk mulighed for mindre fartøjer, men med den nye patenterede Loppa-maskine fra norske Havfront, der holder målene: en meter i højden, en meter i længden og kun 40 cm i bredden, let lader sig installere på alle størrelse fartøjer. Trods størrelsen har den norske fabrikat formået at bevare den hurtige funktionalitet, som kun ses i en meget større maskiner, idet Loppa (fremstillet af Optimar) kan skære og hovedkappe imponerende 20 fisk (i størrelser fra 2 til 10 kg) i minuttet.

Havfront blev etableret for fire år siden, og har haft stor succes med Loppa-maskinen i Norge, hvor den allerede har bevist sin værdi på to store fartøjer (over 50m) og to mindre både på ca. 15 meter.

Teamet bag Loppa arbejder sammen med MMG gruppen og har udsigt til endnu flere ordre på maskinen i Island, Storbritannien og Irland.

MMG (Måløy Maritime Group) tilbyder næsten alt indenfor den kommercielle fiskerisektor, lige fra fartøjsdesign og nybygninger, til kommercielt fiskeriudstyr, avanceret elektronik og kommunikation, og helt ned til de grundlæggende, men meget vitale tjenesteydelser som levering af forsyninger og olie bunkering.

Se videoen af verdens mindste rensemaskine »Loppa« her

Besøg os på DanFish 2017 MMG Stand D 785 og se Loppa maskinen. MMG fortæller ligeledes om deres arbejde og 18 medlemsvirksomheder.