Ny hummerbåd skal bygges ved Jobi Værft i Strandby

Ny hummerbåd skal bygges ved Jobi Værft i Strandby

Peter Husth og Svend-Erik Andersen ejer samlet FN 462 Jeanne Aps, skiller sig nu af med deres gamle »Jeanne« for at investerer i en helt ny hummerbåd. Nybygningen har samme længde som den gamle, men er to meter bredere.

Direktør Jesper Faurholt fra Jobi værft A/S fortæller til FiskerForum.dk, at den gamle »Jeanne« altid er blevet servicerede og vedligeholdt af Poul Erik fra det gamle Strandby Værft og dette gode samarbejde mellem værft og redere er fortsat under brødrene Jesper og Bjarke Faurholt.

Det var derfor naturligt for ejerne af »Jeanne« at fortsætte samarbejdet med det nordjyske Jobi Værft, da talen faldt på et helt nyt skib. Jobi Værft A/S overtog Strandby Værft i april måned 2015, er med underskriften på kontrakten hovedentreprenør på nybygningen tegnet af det rådgivende skibs- og ingeniørvirksomhed ShipCon i Frederikshavn.

Peter og Svend-Erik købte den gamle svensk byggede fartøj fra 1988 (Sydvest Stålbåd Kallhäll i Stockholm) nuværende FN 462 »Jeanne«, i 2009 og tiden er nu, efter flere mindre ombygninger, moden til at købe et helt nyt fartøj.

Den helt store forskel fra det gamle skib og til det nye bliver især et halvautomatisk jomfruhummer anlæg, som fremover skal lette arbejdet ombord.

Den nye »Jeanne« skal primært fiske 140 tons jomfruhummer om året + blandet konsumfisk. Den bliver 24 meter lang og 7,60 meter bred samt en kølelast 600 kasser og en fryselast på 325 kasser. Der er plads til en besætning på 6 personer.

Skibet forventes leveret fra polsk værft i midten af 2018 og endeligt leveret til rederiet i slutningen af 2018.

FiskerForum ønsker tillykke til Peter Husth og Svend-Erik Andersen samt Jobi Værft med kontrakten.

FiskerForum.dk