DTU’s nye diplomingeniøruddannelse Fiskeriteknologi er endelig godkendt. Man kan søge nu og starte uddannelsen i Grønland efter sommerferien, skriver DTU i en pressemeddelelse.
Når de første studerende på DTU’s ny diplomingeniøruddannelse i Fiskeriteknologi møder første dag i Sisimiut allerede til august, kan de se frem til at få målrettet undervisning i fagområder og kompetencer, som industrien allerede nu står og mangler medarbejdere med.
Undervisning Nord for Polarcirklen
De studerende får samtidig lejlighed til at opleve at bo og opleve det arktiske klima på tæt hold, da de tre første semestre vil foregår på ARTEK Campus Sisimiut i Grønland, der ligger ca. 50 km. nord for Polarcirklen. Derefter følger to semestre i Danmark, samt praktik, valgfrit semester og diplomingeniørprojekt.
»Fiskerteknologiuddannelsen giver de studerende viden om alle elementer i værdikæden inden for fiskeri og forarbejdning af fisk og skaldyr. Dvs. hele kæden fra biologisk produktion og fangst til fødevarer og forvaltning, og der vil være grundlæggende fokus på både bæredygtighed og innovation. Der vil være både feltarbejde, praktik og helt almindelig klasseundervisning og projektarbejde, så de studerende får fingrene i fisk både fysisk og teoretisk«, fortæller studieleder Nina Qvistgaard, DTU Aqua.
Gode jobmuligheder
De færdiguddannede fiskeriingeniører forventes at have gode muligheder for at få job, enten i fiskeindustrien eller med forvaltning i ministerier eller igen som rådgiver i private firmaer samt interesseorganisationer, og uddannelsen vil ruste dem til at arbejde i hele verden.
Grønlands Naturinstitut er én af de arbejdspladser, der ser frem til at kunne ansætte de fremtidige fiskeriingeniører.
»Uddannelsen dækker over en række områder, der er af stor betydning for vores arbejde. Vi vil bestemt kunne bruge dimittenderne til en lang række forskellige opgaver«, siger Helle Siegstad, afdelingschef for fisk og skaldyr på Naturinstituttet.
Samme melding lyder fra Royal Greenland. »Vi mangler helt klart folk med de her kompetencer. For os er det afgørende at få løftet det generelle uddannelsesniveau på området, og Fiskeriingeniøruddannelsen er derfor også med til at vise, at der også er videreuddannelses- og karriereveje indenfor fiskerierhvervet«, siger Inga Dora Markussen, uddannelseschef i Royal Greenland.
Ny uddannelse i etableret studiemiljø
Fiskeriteknologiuddannelsens nye studerende bliver modtaget i et veletableret studiemiljø på ARTEK Campus Sisimiut, som også huser bl.a. diplomingeniøruddannelsen i Arktisk Teknologi, og de er sikret bolig på kollegiet i Sisimiut.
Uddannelsen er blevet til efter flere års grundig forberedelse i samarbejde med Grønlands Naturinstitut, med støtte fra Grønlands Selvstyre og i tæt dialog med det grønlandske fiskerierhverv.
Uddannelsen er nu endelig godkendt, og man kan søge det 4-årige forløb via den Koordinerede Tilmelding (www.optagelse.dk) med frist den 5. juli.
Læs mere om diplomingeniøruddannelsen Fiskeriteknologi
Læs mere om ARTEK Campus Sisimiut på denne hjemmeside, hvor man også kan se en video om DTU’s uddannelse i Arktisk Teknologi og forskningsprojekter, som foregår delvist på ARTEK Campus Sisimiut, hvor de Fiskeriteknologistuderende også kommer til at studere.