Norske laks tager fremover toget til Kina
De ferske laks forbliver friske på hele turen, i en BluWrap-modificeret atmosfære, der har vist sig at fordoble holdbarheden af ​​friske og ferske fødevare.

Norske laks tager fremover toget til Kina

For mange turister er turen til de mere eksotiske rejsemål som Thailand, Vietnam og Kina, noget der står øverst på ønskelisten. Dette bliver nu nærmest dagligdag for Norske opdrætslaks, der nu fremover kan tage toget direkte til Kina.

I sommers blev det lovgivningsmæssigt muligt at transportere fersk fisk fra Europa til Asien gennem Rusland.

Det skriver Salmonbusiness på deres webside og henviser til den finske konsulent Micael Blomster, der netop arbejder med at øge trafikken og fragten mellem Kina og Skandinavien. For ham var muligheden et stort gennembrud for også at fragte store mængder friske norske laks fra Narvik i Nordnorge til hovedstaden i Shaanxi-provinsen i Kina, Xi´an.

Norske Narvik Havn har en samarbejdsaftale med både Kouvola og Xi’an, og togrejsen mellem disse to steder tager omkring ti dage.

De ferske laks forbliver friske på hele turen, i en BluWrap-modificeret atmosfære, der har vist sig at fordoble holdbarheden af ​​friske og ferske fødevare. BluWraps indpakningen ændrede atmosfære omkring laks og forbedrede holdbarheden væsentligt, fra 14 dage og helt op til 28 dage.

Til avisen siger Narviks havnechef Rune J. Arnøy, at både svenske og norske virksomheder, nu er interesseret i transporten. »Når laks kan holde sig friske i flere uger med BluWraps, er potentialet for vækst helt enormt. Ligeledes er vi afhængige af bistand fra luftfartsselskaber og speditører i forskellige sammenhænge, ​​ikke mindst fordi toldhindringer skal respekteres, forklarer Rune J. Arnøy videre og mener det bedste ville være, hvis myndighederne på top-niveau kunne mødes og få aftaler på plads.

Første læs norske friske og ferske laks sendes snart til Kina.