Færøerne: Ny Grønlandsk rejetrawler mellemlander på Færøerne
»Avataq« bliver Royal Greenlands hidtil største trawler med en længde på 82.30 meter og en bredde på 18 meter.

Færøerne: Ny Grønlandsk rejetrawler mellemlander på Færøerne

Den nybyggede og kæmpe-store trawler »Avataq«, kom i sidste uge til Tórshavn efter tidligere på måneden, at være officielt overdraget til Royal Greenland i starten af december 2019 ved det spanske værft Murueta i Bilbao.

»Avataq« bliver Royal Greenlands hidtil største trawler med en samlet længde på 82.30 meter og en bredde på 18 meter. Lastkapaciteten bliver på 2.850 kubikmeter, som det topmoderne fartøj skal fylde med fiske hellefisk og rejer. Den har en imponerende 10.000 HK hovedmotor. Der er  fire eldrevne trawlspil ombord og kan fiske med tre trawl samtidig.

Skipper ombord Jogvan Trondarson forklarer efter afsejlingen fra Spanien, at man regner med at ankomme til Nuuk omkring den 3. januar og allerede dagen efter den 4. januar, at starte fiskeriet op. Det bliver dog med helt op til 14 teknikere, der primo januar vil følge fiskeriet tæt, da der er meget teknisk udstyr der skal tilpasses og justeres ind.

Avataq kostede ca 350 mio kroner  og er dermed lidt større end »Sisimiut«, som Royal Greenland fik leveret tidligere i år. »Sisimiut« kostede ca det samme,  men »Avataq« er dog 25 cm længere og en meter bredere. Planen er at, »Avataq« skal navngives ved Atlantkajen i Nuuk, efterfulgt af et åbent skib arrangement på kulturnatten den 18. januar 2020.

Avataq, som har ligget i Tórshavn julen over, stævnede ud og satte kurs mod Grønland og Nuuk den 28 december.

Avataq