Norsk skatteforslag for laksefarme gav omgående milliardtab på aktierne

Norsk skatteforslag for laksefarme gav omgående milliardtab på aktierne

Norges rigeste mand, Salmar-arvingen Gustav Witzøe fik efter den norske regerings skatteforslag om nye skatteregler for landets lakseopdrættere, en milliarsstor aktie-lussing, da aktien på få timer midstede noget af pusten, med flere milliarder.

Rigmanden tabte ikke mindre end 1,9 mia. Nkr. på ganske få timer. Dramatisk og helt uventet, men regeringen mener med forslaget af de store gevinster som lakseselskaberne har høstet den seneste tid, skal komme almenvellet til gavn. Det har man konkret meldt ud i pressen, hvorefter lakseaktierne begyndte af falde, allerede efter første forlyddender om en ny lakseskat var på vej i branchen.

Fokus har været rettet mod branchen, efter Salmar-aktien på ganske få måneder var vokset til næsten dobbeltstørrelse. En vækst der lynhurtigt blev bremset af forslaget fra Regeringens side om at hæve skatten på laksefarmene.

Ifølge den norske avis DN.no, måtte verdens største lakseproducent, Marine Harvest, også notere et gevaldigt tab i løbet af mandagen. På få timer var aktien nede med 4,7 procent, hvilket svarer til et værditab på ikke mindre end 4,1 mia. Nkr.