Norsk Langline-fartøj solgt til Færøerne

Norsk Langline-fartøj solgt til Færøerne

Det norske fiskeriselskab HP Holmeset, der har specialiseret sig i linefiskeri med moderne autolinefartøjer, forbereder ankomsten af det Skipsteknisk-designede fartøj nye »Geir« fra Vaagland Båtbyggeri, er gamle »Geir II« med et ST-155 design og bygget på Fiskerstrand Verft AS, nu solgt til et færøsk rederi.

Klaksvík fiskeriselskab Sp/F Undir Klakki har underskrevet aftalen om at købe norske »Geir II«, der således skal bytte plads med den gamle »Klakkur«.

»Geir II« blev bygget tilbage i 2010 og er én af de mest moderne langlinefartøjer i verden, med en samlet længde på 51,30 meter, og en bredde på 12,40 meter samt en moonpool, hvorfra redskaberne trækkes og hvor besætningen arbejder fuldstændigt beskyttet mod vejr og vind.

Nye »Klakkur« er på fabriksdækket udstyret til både filet- og H&G-produktion med en kapacitet på 370 ton. Nye »Klakkur« har exceptionelle gode komfortforhold og faciliteter for besætningen ombord, der med eget toilet og bruseforhold samt aktivitetsrum og fitnesscenter, har fået de optimale betingelser for et behageligt arbejdsliv ombord.

Det færøske fiskeriselskab Sp/F Undir Klakki overtager deres nye skib den 2. januar næste år.