Norsk laks falder i pris for første gang i fem år

Norsk laks falder i pris for første gang i fem år

Det er norske Ilaks.no der på deres nyhedsside skriver at med kun 2 uger tilbage af 2017, er det nu sikkert at gennemsnitsprisen på laks, for første gang siden 2012, falder.

Ifølge Ilaks.no kommer gennemsnitsprisen for laks i 2017 til at ligge lige under 60 norske kroner per kilo, og dermed er væksttempoet og den opadvendte priskurve, som lakseindustrien har kunnet glæde sig over siden 2012, nu vendt.

I 2016 var gennemsnitsprisen på knap 62 norske kroner per kilo.

Årsagen til prisfaldet, ses blandt andet i detailhandlens prioritet af større dækningsbidrag i stedet for et volumensalg, hvilket har presset priserne ved lakseudbyderene og udløst stadigt lavere indkøbspriser for laks til supermarkederne.

Den førende nordiske finanskoncern SEB forudser yderligere prisfald på laks, netop fordi detailhandlen nu ventes af lade prisen falde på laksen, for igen at stimulere købelysten og dermed øge efterspørgslen.

En handlemåde der efter bankens skøn vil øge efterspørgslen med små 200.000 tons, men på sigt vil få gennemsnitsprisen ned på lige godt 50 kroner per kilo laks, når det hele har stabiliseret sig igen.