Norsk Fiskeriminister (Frp) træder ud af regeringen

Norsk Fiskeriminister (Frp) træder ud af regeringen

Indenrigspolitiske uenigheder mellem statsminister Erna Solberg (højre) og Fremskridtspartiets Siv Jensen (Frp), førte i dag til at det norske Fremskridtsparti forlader regering.

Uenighederne er udløst af en krise regeringspartierne imellem, efter de norske myndigheders har hjemtaget en kvinde og hendes to børn fra Syrien. Den 29 årige norsk-pakistanske kvinde har haft tilknytning til to militante grupper i Syrien – herunder Islamisk Stat (IS).

Hvor hurtigt fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) og andre Fremskridts-ministre forlader ministre-kontorene overlader Siv Jensen (Frp) helt til Statsminister Erna Solberg.

Men samlet set er der ifølge lederen af Fremskridtspartiet i Norge ikke længere grundlag for at fortsætte regeringssamarbejdet og Siv Jensen (FrP) ser heller ingen grund til at stille krav op, hvis et eventuelt samarbejde skulle kunne fortsætte, fortalte hun på pressemødet. Istedet bliver det nu Fremskridtspartiets partiprogram som bliver vejledede for hvorledes man forholder sig til regeringens forslag. Forslag som der bliver taget stilling til fra sag til sag.

Siv Jensen understreger samtidig, at Fremskridtspartiet, trods de forlader regeringen, ikke ser nogen grund til at ladet ikke fortsat kan ledes af Erna Solberg (Frp).

Fiskeriministeren går af
Etter at KrF og Venstre kom med i den norske regering, forsvandt begejstringen gradvist, forklarer Siv Jensen (Frp).

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) tiltrådte mandag den 13. august 2018. Han forlader regeringen sammen med resten af Fremskridtspartiet, når en ny fiskeriminister er fundet.

Foreløbigt er der ikke udpeget nogen ny minister på området.