Den norske anbefaling er foreløbigt på 70.000 tons og sker på trods af ICES (Det internationale Havforskningsråd) anbefalinger, der normalt dækker hele Nordsøen.
De norske myndigheder har istedet valgt, at følge deres egen tobis-model for norsk zone, hvor kvoterne opgives pr. tobis-banke. En model der efter norsk mening har givet gode resultater og ikke mindst været med til en genopbygning af tobis-bestanden i norsk zone.
Mindre ydmygt mener nordmændene, at man sammen med det norske Nærings- og Fiskeridepartement, har knækket koden til genopbygning af tobis-bestanden og nøglen hertil er gode skrabetogter samt gode data fra fiskerne (red. her har man faktisk lyttede til fiskernes erfaring og brugt deres fangstdata) samt områdebaseret forvaltning af tobis, som hindre et for stort lokalt fisketryk. Ligeledes er spredningen af tobis-bestanden over et større område også ifølge nordmændene en medvirkende årsag til en bedre rekruttering og dermed anbefaling.
En meget stærk tobis årgang 2016, har været medvirkende til den gode norske anbefaling, der er lidt større for de sydlige tobis-felter, mens anbefalingerne for de nordlige felter holdes noget længere nede. Men det overvejende helhedsindtryk er fortsat, at gydebestanden er i god tilstand med indtil flere stærke årgange, der med 2016-årgangen er den mest talrige der er målt i skrabetogterne siden 1996 og disse fire-årige tobis forventes at bidrage væsentligt til et rigtig godt og stærkt tobis-fiskeri i år 2020.
Men selv tobis, som blev klækket i 2019 ser lovende ud og er derfor også medvirkende til den norske foreløbige tobis-kvote-anbefaling på 70.000 tons. Der bliver en ny bestandsmåling med et nyt kvoteråd i midten af maj måned.