Nordjysk Havn er selvforsynende på strøm
Vingerne på vindmøllerne på Hirtshals Havn er snart på plads. Den grønne strøm skal komme både private og erhvervsliv til gode

Nordjysk Havn er selvforsynende på strøm

For de virksomheder, der vælger at etablere sig på Hirtshals Havn, kan den geografiske placering gøre en forskel fra dag ét. Samtidig er der også andre ‘grønne’ parametre, der kan skrues på.

Virksomheder der etablerer sig på Hirtshals Havn er et skridt på vejen til at blive Co2 neutrale

»Hirtshals Havnefond har opført fire vindmøller på havnen, og borgermøllen er allerede overtegnet med mere end 100 %, men er en virksomhed interesseret, kan den investere i en af de tre andre vindmøller og producere sin egen strøm og dermed få dokumenteret grøn energi,« siger Jens Kirketerp Jensen.

»For mange virksomheder vil det sikkert være endnu et skridt på vejen til at blive CO2-neutral, og det kan desuden anvendes i virksomhedens markedsføringsaktiviteter,« understreger Jens Kirketerp Jensen.

Virksomheder med egen vindmølle slipper også for udvalgte afgifter til elnettet, hvilket beløber sig til store summer, og de kan ligeledes sælge en eventuel overskydende elproduktion på el-børsen.