Nordjysk fiskeselskab holder knebent tallene fra sidste år

Nordjysk fiskeselskab holder knebent tallene fra sidste år

Den nordjyske fiskeeksportør af sild og makrel Werner Larsson Fiskeeksport A/S i Skagen, går en smule tilbage i det seneste regnskab. Men selskabets direktør samt fjerde generation i virksomheden Mads Larsson, er alligevel særdeles godt tilfreds.

Sidste års regnskab var selskabets hidtil bedste nogensinde og med bare en mindre nedgang i resultatet på 800.000 kr, ligger resultatet for 17 / 18 fortsat og trods alt lunt i svinget med 5,862 millioner mod sidste års 6,683 millioner.

Til fødevarewatch, siger den nordjyske fiskeeksportør, at nedgangen overvejende skyldes en mindre tilgang af fisk, der dette til trods, alligevel har fået resultatet flot i mål, selv når man tager de specielle markedsvilkår i betragtning.

Selv peger Mads Larsson også på en mindre efterspørgsel af Maatjes-sild, der er hovedproduktet til hovedaftagere i Holland (Virksomheden er ejet af B.V. Kennemervis Groep i Holland) og dermed også selskabets største enkeltprodukt, der sammen med de øvrige sild, står for næsten 80 procent af selskabets produktion. Makrel står for resten.

Opkøb er fortsat i spil, men skal give mening i forhold til strategierne

Den uafklarede situation omkring Brexit og usikkerheden omkring de danske fiskeres fortsatte adgang til britisk farvand, spiller også ind på fremtidsplanerne for den nordjyske silde- og makrelfabrik i Skagen. Selvom strategien er lagt, pengene sat af og selskabet i »paratstilling«, venter man lige og ser tiden lidt an, inden investeringerne slippes løs. Størstedelen af de fisk som forædles på fabrikken, kommer for om mod 80 procents vedkommende fra britisk farvand.

Du kan læse hele artiklen her på fødevarewatch

Kilde: Fødevarewatch og »Annual Report« Werner Larsson A/S FiskerForum.dk