Multidisplay-løsningen, »VideoWall« har fundet vej til dansk fiskeri

Multidisplay-løsningen, »VideoWall« har fundet vej til dansk fiskeri

Det er FURUNO DANMARK A/S der ved sidste års DanFish-Messe i Aalborg, introducerede deres nye VideoWall. Et Kæmpestort Video-display, der er sat sammen af en række mindre display.

En VideoWall, der giver et totalt og detaljeret overblik over alle navigation- og arbejdsrelaterede aktiviteter med et enkelt kæmpestort display. Et display der dynamisk kan tilpasses og vise alle relevante informationer under en given sejlads.

En fleksibel og letoverskuelig løsning til brugeren, der nu selv kan indrette sin opsætning af de oplysninger og informationer der ønskes og således få et yderst detaljeret overblik på blot en kæmpeskærm, VideoWall.

  • Skalérbar display størrelse, typisk 4 x 55 tommer display, der virker som én samlet skærm
  • Det eneste display du har brug for i frontpulten
  • Enormt displayområde, mange gange større end traditionelle multi-skærm løsninger
  • Personligt tilpassede opsætninger
  • Forprogrammerede indstillinger til brug for navigation, fiskeri, Skipper 1, Skipper 2 eller andre behov
  • Fjernbetjening af alle sensorer og udstyr med touchpanel og trackball + keyboard
  • Kan vise video fra alle videokilder
  • Nem installation på både nybygninger og eksisterende fartøjer

Furuno oplyser at de første installationer nu er på vej i en række nybygnings-projekter. Som eksempelvis Royal Greenland, der nu er på vej med 2 nye 82 meter trawlere, mens der er tilsvarende nybygninger på vej hos andre grønlandske rederier, Polar Seafood, Qajaq Trawl og NIISA Trawl. Alle de nævnte trawlere bliver bygget på værfter i Spanien.

Revolutionerende nyt til styrhuset

VideoWall installationer er ifølge FURUNO, et af de mest innovasive udviklinger der er sket i bro-design i nyere tid. »En VideoWall kan virke voldsom stor, men den erstatter en ofte endnu større traditionel frontpult med typisk 14 stk. 24R11;26” skærme. Samtidigt opnår man at det samlede skærmareal i frontpulten forøges.« fortælle FURUNO i Skagen til. »Skipper kan frit skalere og placere video fra alt tilsluttet udstyr, således kan eksempelvis et ekkolodsbillede frit skaleres til at fylde nøjagtig den størrelse skipper føler er passende. Det kan være 50”, 100” eller måske endnu større. Billedet kan skipper placerer på VideoWall-skærmen, hvor han syntes. Når man har sammensat nogle gode kombinationer af instrumentvisninger, gemmes de blot ned under et navn, således man altid kan hente opsætningen frem igen. Enkelt og ligetil samt meget nemt forståligt.«

Det hele styres blot af en trackball, via en KVM løsning. Således alle instrumenter, der er tilsluttet VideoWall og som betjenes via USB, nu kan benytte én og samme trackball.

Du kan læse lidt mere om VideoWall fra Furuno her